REAL TIME |

Weather Icon

Κύπρος: Επιεικώς απαράδεκτος ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ

Κύπρος: Επιεικώς απαράδεκτος ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ

Ο κ. Κόλιν Στιούαρτ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

  Η Θέση του “Φ”   

ΕΑΝ ισχύουν όσα ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ φέρεται να έχει πει σε ενημερωτική συνάντηση με ξένους διπλωμάτες, τότε δύσκολα μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Δεν μπορεί να τυγχάνει της εμπιστοσύνης της κυπριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στην Κύπρο, μιλούσε για την κατάσταση στην Κύπρο στη διάρκεια ενημέρωσης που διοργανώθηκε για τις σκανδιναβικές χώρες και τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Στη συνάντηση αυτή, λοιπόν, φέρεται να είπε τα εξής: «Το βόρειο τμήμα της Κύπρου έχει τώρα ενσωματωθεί οικονομικά και πολιτικά με την Τουρκία. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία είναι αυτή που πρέπει να κινητοποιηθεί για να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Όμως, μόνο διαμαρτύρονται, καταδικάζουν, κατηγορούν». 

ΣΥΜΦΩΝΑ πάντα με τον αρθρογράφο ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, φέρεται να είπε στους διπλωμάτες  ότι «λέγεται συχνά σε εμένα ότι υποστηρίζω την τουρκική πλευρά, όμως κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση’. Υπάρχουν μερικές σημαντικές διαπιστώσεις αναφορικά με το βόρειο τμήμα του νησιού. Οι οικονομικές κυρώσεις στους Τουρκοκύπριους για παράδειγμα. ‘Επιδεινώνεται η οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι οικονομικές κυρώσεις προκαλούν περισσότερο πόνο στον λαό, όμως δεν αλλάζουν την πολιτική κατάσταση. Έρχεται ο καιρός της επανεξέτασης του χαρακτήρα αυτών των κυρώσεων’».

ΑΥΤΑ και πολλά άλλα φέρεται να είπε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. Οι διαψεύσεις για ένα τόσο λεπτομερές ρεπορτάζ δύσκολα μπορούν να σταθούν απέναντι στην  αλήθεια. Κανείς, βεβαίως, πλην όσων ήταν παρόντες δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεχθέντα. Αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε πως κάποιες από αυτές τις αναφορές ο κ. Στιούαρτ φαίνεται να τις έχει αναφέρει και στο παρελθόν. Και ειπώθηκαν χωρίς να αντιδράσει κανείς. Άλλωστε κι όταν ο κ. Στιούαρτ προέβαινε σε διάφορες άλλες κινήσεις, όπως για παράδειγμα στο θέμα του γηπέδου «Ταξίμ» ( διχοτόμηση), είχε ως γνωστό κωφεύσει στις διαμαρτυρίες της κυπριακής κυβερνήσεως. Άλλωστε οι διαμαρτυρίες έγιναν εκ των υστέρων και ο κ. Στιούαρτ αφού ζύγισε τις φωνές, είχε αποφασίσει να ακούσει τις τουρκικές. 

ΕΙΝΑΙ προφανές πως τακτικές κατευνασμού αποτέλεσμα δεν υθ υπάρξει. Θα αποθρασυνθούν όσοι αντιληφθούν πως δεν λειτουργούν τα αντανακλαστικά των επηρεαζόμενων. Δηλαδή της κυπριακής πλευράς. Όταν αντιληφθούν πως οι αντιδράσεις είναι νωχελικές δεν έχουν λόγο να μην συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube