Weather Icon

Ιωάννης Μάζης: Οι συμμαχίες δεν είναι υποτέλεια! Πότε να φοβόμαστε στις εκλογές (BINTEO)

Ιωάννης Μάζης: Οι συμμαχίες δεν είναι υποτέλεια! Πότε να φοβόμαστε στις εκλογές (BINTEO)

Ιωάννης Μάζης: Οι συμμαχίες δεν είναι υποτέλεια! Πότε να φοβόμαστε στις εκλογές

«Να εξετάσουμε τη θετική στάση του ΝΑΤΟ μέχρι βαθμού πιέσεως προς τις δύο πλευρές και τη Σουηδία και τη Φινλανδία, για να υποχωρήσουν σε όσα περισσότερα σημεία ζητά η Τουρκία, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξή τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Μάζης.

Όταν ρωτήθηκε γιατί είναι θετική στάση του ΝΑΤΟ, τότε παρεμβλήθη ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπάς, πρώην αρχηγός ΓΕΣ και εξήγησε, ότι ο κ. Μάζης το ανέφερε ειρωνικά.

Ο κ. καθηγητής επιβεβαίωσε, ότι έκανε χιούμορ και υποστήριξε, ότι οι συμμαχίες δεν είναι υποτέλεια, αλλά δούναι και λαβείν. Οι συμμαχίες είναι δίνω και παίρνω ασφάλεια, είπε και έφερε ως παράδειγμα αυτό της Κύπρου, υποστηρίζοντας, ότι από το 1985 έχει προτείνει να κάνει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Επεσήμανε, ότι αυτή είναι ιδανική συγκυρία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, γιατί οι ΗΠΑ καίγονται για να παραμείνει συμπαγής η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έκανε, δε και ένα αστείο λογοπαίγνιο αποκαλώντας τον ΓΓ. Τούρκενμπεργκ και στη συνέχεια διόρθωσε και τον αποκάλεσε Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube