Weather Icon
Κούβα , Τουρκία 3 Ιανουαρίου 2023

Ερντογάν: «Η Τουρκία ανυπομονεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Κούβα»

Ερντογάν: «Η Τουρκία ανυπομονεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Κούβα»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κουβανός ομόλογός του συζήτησαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία σε μια ισχυρότερη συνεργασία με την Κούβα, ιδιαίτερα σε οικονομικά θέματα, είπε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κουβανό ομόλογό του την Παρασκευή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ερντογάν και ο Miguel Diaz-Bermudez συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν απηύθυνε, επίσης, τους χαιρετισμούς του για την Πρωτοχρονιά και συνεχάρη τον Bermudez για την Ημέρα Εθνικής Απελευθέρωσης της Κούβας, που εορτάζεται την 1η Ιανουαρίου. Η Τουρκία και η Κούβα συνήψαν διπλωματικές σχέσεις το 1952. Η Τουρκία άνοιξε την πρώτη της πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, το 1979.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.yenisafak.com/en/news/turkiye-keen-to-improve-ties-with-cuba-says-erdogan-3658110

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube