REAL TIME |

Weather Icon

Εκτενές ρεπορτάζ του τουρκικού CNN με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35 της Ελλάδας! Ενοχλούνται με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας

Εκτενές ρεπορτάζ του τουρκικού CNN με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35 της Ελλάδας! Ενοχλούνται με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας

Συνεχίζουν να ανησυχούν τα τουρκικά ΜΜΕ για τον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας, με το CNN Turk να κάνει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35, παράλληλα κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βάζει στο στόχαστρο την χώρα τους.

Ο Μητσοτάκης τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2024 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα 24 γαλλικά  μαχητικά Rafale και ανακοίνωσε πως τώρα σειρά έχει η αγορά των 20 F-35. Επίσης ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα σχεδιάζει να δαπανήσει 10 με 14 δισ. ευρώ .83 μαχητικά F-16  της Ελλάδας  θα εκσυγχρονιστούν σε επίπεδο Block 70 Viper. Το κόστος της συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.

Όπως γράφει το CNN Turk «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο του την Τουρκία και έκανε αναφορά στις συνομιλίες Τουρκίας-HΠΑ για τα F-16. Τι είπε ο Μητσοτάκης;»: Όταν εκείνοι προσπαθούν  για τις  πιθανότητες συνεχίζεται  το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών της Ελλάδας και δήθεν μας ειρωνεύτηκε.

Ανησυχία για τα διεθνή δημοσιεύματα κατά του Ερντογάν

Παράλληλα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία επικραττεί αναβρασμός σχετικά με τα αρνητικά δημοσιεύματα που υπάρχουν κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά ο «Economist» και χθες το «Stern» παρουσιάζουν έναν αυταρχικό Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «νταή», «δικτάκτορα» και «εμπρηστή».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube