Weather Icon
Λίβανος 2 Ιανουαρίου 2023

Δύο αεροπλάνα χτυπήθηκαν από αδέσποτες σφαίρες στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

Δύο αεροπλάνα χτυπήθηκαν από αδέσποτες σφαίρες στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

Αδέσποτες σφαίρες από πυροβολισμούς, για τον εορτασμό του νέου έτους, έπληξαν δύο αεροσκάφη της Middle East Airlines που ήταν σταθμευμένα στον Διεθνή Αερολιμένα της Βηρυτού προκαλώντας μικρές ζημιές στα αεροπλάνα χωρίς να τραυματιστεί κανείς, δήλωσε αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας την Κυριακή.

Σφοδροί πυροβολισμοί στον αέρα σημειώθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Βηρυτό και σε άλλα μέρη του Λιβάνου για τον εορτασμό του νέου έτους παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις αξιωματούχων προς τους κατοίκους να μην το κάνουν.

Αξιωματούχος που μίλησε υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας, βάσει των κανονισμών, ανέφερε ότι τα δύο αεροσκάφη επισκευάζονται τώρα στον Διεθνή Αερολιμένα Rafik Hariri.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο αξιωματούχος είπε ότι οι σφαίρες έπληξαν τα αεροπλάνα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Στις 10 Νοεμβρίου, μια αδέσποτη σφαίρα είχε χτυπήσει ένα αεροσκάφος της Middle East Airlines κατά την προσγείωση του στη Βηρυτό, προκαλώντας κάποιες υλικές ζημιές. Κανείς από τους επιβάτες ή το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε, δήλωσε τότε ο Mohamad El-Hout, επικεφαλής της λιβανέζικης αεροπορικής εταιρείας Middle East Airlines.

Επίσης, ο Mohamad El-Hout είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα φέτος ότι εκτός από τα πουλιά που πετούν στην περιοχή, το αεροδρόμιο αντιμετωπίζει συχνά τέτοια περιστατικά, θέτοντας σε κίνδυνο την αεροπλοΐα.

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://english.aawsat.com/home/article/4074931/stray-bullets-hit-2-jets-beirut-airport

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube