Weather Icon

Δεύτερες… σκέψεις από τους Βρετανούς για την αποστολή αρμάτων Challenger 2 στην Ουκρανία

Δεύτερες… σκέψεις από τους Βρετανούς για την αποστολή αρμάτων Challenger 2 στην Ουκρανία

Οι Βρετανοί φοβούνται να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων ένα άρμα Challenger 2

Οι Βρετανοί φαίνεται πως δεν πιστεύουν ότι οι Ουκρανοί θα αντέξουν και εκπονούν ειδικά σχέδια για τα τανκς Challenger 2 εάν τελικά τα στείλουν στο μέτωπο

  Σε δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως μπαίνουν οι Βρετανοί που ανησυχούν πως τα άρματα μάχης Challenger 2 που θα στείλουν στην Ουκρανία θα καταληφθούν από τους Ρώσους.
Επίσης έκδηλος είναι ο φόβος, πως επίκειται σχεδόν άμεση κατάρρευση των…«φίλιων δυνάμεων», δηλαδή των Ουκρανών.

Έτσι οι Βρετανοί εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ανάκτηση των Challenger 2, εάν καταστραφούν στην Ουκρανία, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση τους στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων, ανέφερε η Sun, στην περίπτωση που τελικά σταλούν στο μέτωπο.
Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αποφασίσει μέχρι στιγμής να στείλει 14 Challenger 2 στην Ουκρανία.
Το εν λόγω άρμα μάχης έχει εξαιρετική θωράκιση, που ονομάζεται «Chobham» και η οποία είναι κατασκευασμένη από ένα μείγμα κεραμικών, χάλυβα και άλλων ενώσεων που απορροφούν τους κραδασμούς.

Οι Βρετανοί δεν κρύβουν πως ανησυχούν για άμεση κατάρρευση των Ουκρανών

Σύμφωνα με τη Sun, Βρετανοί αξιωματικοί συνεργάζονται τώρα με την ανώτατη διοίκηση της Ουκρανίας για να διασφαλίσουν ότι τα άρματα μάχης Challenger 2 μπορούν να αποχωρήσουν με ασφάλεια από το μέτωπο, εάν κάποιο τεθεί εκτός μάχης.
«Εάν ένα τανκ καταστραφεί ή τεθεί εκτός μάχης, η πρώτη επιλογή είναι πάντα η προσπάθεια ανάκτησής του και η ρυμούλκησή του με άλλο άρμα μάχης ή με άλλο εξειδικευμένο θωρακισμένο όχημα επισκευής
Αλλά το χειρότερο σενάριο είναι ένα τανκ να καταστραφεί όταν οι γραμμές καταρρέουν και οι φιλικές δυνάμεις υποχωρούν», πρόσθεσε Βρετανός αξιωματούχος εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του για την έκβαση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Το πρώτο βήμα είναι η εκπαίδευση και η συνεργασία με τους σχεδιαστές αποστολών για να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι τα Challengers δεν θα χρησιμοποιηθούν σε μία κατάσταση όπου η κατάρρευση των φίλιων δυνάμεων (σ.σ. Ουκρανοί) είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα.

Ο φόβος της εμπλοκής

Το δεύτερο βήμα είναι να βεβαιωθούμε ότι, σε τακτικό επίπεδο, οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται να ανακτήσουν ένα τανκ υπό πυρά.
Σίγουρα δεν τους λείπει το θάρρος», δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας ο ίδιος αξιωματούχος.
Ένα από τα σχέδια που εξετάζει επί του παρόντος ο βρετανικός στρατός είναι να έχει μισθοφόρους σε ετοιμότητα για να ανακτήσουν τα χτυπημένα άρματα μάχης.
Αυτό όμως θα ήταν μια άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τα μυστικά των αρμάτων μάχης και η μικρή πίστη στις δυνάμεις των Ουκρανών

Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει υποστήριξη στις δυνάμεις του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πριν από σχεδόν ένα χρόνο.
Το δημοσίευμα της Sun ήρθε μετά από συνομιλίες για το σχέδιο των ΗΠΑ να αφαιρέσουν από τα 31 άρματα μάχης M1A2 Abrams που προορίζονται για την Ουκρανία τη θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Τα μέτρα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την προστασία των μυστικών του άρματος μάχης αντικατοπτρίζουν την πολύ λίγη πίστη τους στις δυνάμεις του Κιέβου.
Και οι δύο δυνάμεις αντιλαμβάνονται προφανώς ότι οι λίγες δεκάδες τανκς που ετοιμάζονται να εφοδιάσουν δεν θα κάνουν τη διαφορά στο πεδίο της μάχης.
Αυτά τα τανκς έχουν σκοπό μόνο να παρατείνουν τη σύγκρουση και να αποδυναμώσουν εν μέρει τον ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube