Weather Icon

Αρμένιος πρέσβης στην Ελλάδα: Τραγική κατάσταση στο Άρτσαχ! Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθάνουν στην πείνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρμένιος πρέσβης στην Ελλάδα: Τραγική κατάσταση στο Άρτσαχ! Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθάνουν στην πείνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Tigran Mkrtchyan μίλησε στη δημόσια τηλεόραση της Θεσσαλονίκης TV100, όπου περιέγραψε την κατάσταση, υπογραμμίζοντας την τραγικότητά της.

Την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο βρίσκεται αποκλεισμένο από τις 13 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας μπλοκαρίσματος του διαδρόμου του Λατσίν από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο χρησιμοποίησε ακτιβιστές για να εφαρμόσει τα σχέδιά του. Η αυτόνομη Δημοκρατία του Αρτσάχ, η οποία αριθμεί 120.000 κατοίκους, ανάμεσά τους 30.000 παιδιά, αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, αφού πολλά τρόφιμα και βασικά είδη βρίσκονται σε έλλειψη, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται σε νοσοκομειακές μονάδες.

Ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Tigran Mkrtchyan μίλησε στη δημόσια τηλεόραση της Θεσσαλονίκης TV100, όπου περιέγραψε την κατάσταση, στο Αρτσάχ, υπογραμμίζοντας την τραγικότητά της. «Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθάνουν στην πείνα», ανέφερε ο Αρμένιος πρέσβης, ο οποίος έκανε κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να επιβληθούν κυρώσεις στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να άρει τον αποκλεισμό.

 

Το ρεπορτάζ

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022, ομάδα Αζέρων πολιτών, που αυτοχαρακτηρίζονται οικολόγοι ακτιβιστές, απέκλεισε τον μοναδικό δρόμο που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο οποίος διέρχεται από τον διάδρομο Λατσίν στο έδαφος του ΑζερμπαΪτζάν.

Ο αποκλεισμός δημιούργησε κρίσιμες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλες προμήθειες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ στα αρμένικα). Η συνεχιζόμενη διακοπή της διέλευσης της ιδιωτικής και εμπορικής κυκλοφορίας στον διάδρομο του Λατσίν έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι το γεγονός, ότι έχουν αποκλειστεί πολίτες της Ρωσίας και άλλων χωρών στο Αρτσάχ, το οποίο μετρά 120.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι 30.000 είναι παιδιά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube