Weather Icon

Αλληλοκατηγορίες Μόσχας-Βερολίνου για ατυχές σχόλιο της Μπέρμποκ

Αλληλοκατηγορίες Μόσχας-Βερολίνου για ατυχές σχόλιο της Μπέρμποκ

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για προπαγάνδα χρησιμοποιώντας ένα σχόλιο της Α. Μέρμποκ

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές πως το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από ένα σχόλιο περί πολέμου εναντίον της Ρωσίας που έκανε η υπουργός.

Σε ομιλία της την Τρίτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, η Μπέρμποκ δήλωσε, μιλώντας στα αγγλικά, πως “πολεμάμε ένα πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, όχι εναντίον αλλήλων”.

“Η ρωσική προπαγάνδα παίρνει συνεχώς δηλώσεις, προτάσεις, στάσεις, θέσεις της κυβέρνησης, των εταίρων μας, και τις χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε νωρίτερα σήμερα εξηγήσεις από τον πρεσβευτή της Γερμανίας στη Μόσχα σχετικά με “αντιφατικές” δηλώσεις από το Βερολίνο, επισημαίνοντας πως από τη μια πλευρά η Γερμανία δηλώνει πως δεν αποτελεί μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά από την άλλη η Μπέρμποκ λέει πως οι χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

“Άραγε καταλαβαίνουν οι ίδιοι για ποιο πράγμα μιλάνε;”, έγραψε η Ζαχάροβα στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν αμέσως αυτή τη δήλωση ως απόδειξη ότι η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία και πολεμούν εναντίον της Ρωσίας.

Η ειδική σε θέματα ασφαλείας Κλάουντια Μάγιορ του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφαλείας (SWP) δήλωσε σήμερα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF πως επρόκειτο για ένα “εξαιρετικά ατυχές γλωσσικό ολίσθημα” της Μπέρμποκ, το οποίο εκμεταλλεύεται τώρα η ρωσική κρατική προπαγάνδα.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube