Weather Icon

Το κόμμα της Άγκυρας στην Θράκη (DEB) εκφράζει την ενόχλησή του για τον Δημητρά

Το κόμμα της Άγκυρας στην Θράκη (DEB) εκφράζει την ενόχλησή του για τον Δημητρά

Την ενόχλησή του για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Κω σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών, εξέφρασε το «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB) στη Θράκη, το οποίο είναι γνωστό για τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση του κόμματος εκφράζεται ανησυχία για το γεγονός, ότι ο Tommy Olsen και ο Παναγιώτης Δημητράς διώκονται και αποδίδει αυτήν την ανησυχία στο γεγονός, ότι αμφότεροι αγωνίζονται για τα δικαιώματα της μειονότητας της Θράκης, την οποία αποκαλούν τουρκική και όχι μουσουλμανική, όπως ορίζεται από τη συνθήκη της Λωζάνης.

«Είναι απελπιστικό το γεγονός, να κατηγορούνται και να ποινικοποιούνται υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιώματων και να γίνεται προσπάθεια περιορισμού του αγώνα τους. Πιστεύουμε, ότι η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να χειριστεί με ανθρώπινες αρχές και όχι με πολιτικές επιδιώξεις. Τα κράτη δεν μπορούν να ξεφορτωθούν με αυτόν τον τρόπο τις διεθνείς ευθύνες και αρμοδιότητές τους στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του φερέφωνου της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται, ότι και τα δύο πρόσωπα κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Προσφάτως η Aegean Boat Report είχε αναδημοσιεύσει fake news της Άγκυρας με βάση τα οποία η Ελλάδα στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα τόσο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, όσο και ΜΜΕ της γείτονας, αναδημοσίευσαν και έκαναν «σημαία» την αναδημοσίευση της Aegean Boat Report, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες κατά της Ελλάδας. Το Anadolu σημειώνει πως η συγκριμένη ΜΚΟ επιβεβαιώνει : «την αντίθεση της Τουρκίας στη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι “πρόκληση”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube