Weather Icon
Ιράν , Ουκρανία , Ρωσία 25 Δεκεμβρίου 2022

Το Ιράν προειδοποιεί τους Ουκρανούς: Θα επιστρέψετε στην… προβιομηχανική εποχή εάν απειλήσετε την εθνική μας ασφάλεια

Το Ιράν προειδοποιεί τους Ουκρανούς: Θα επιστρέψετε στην… προβιομηχανική εποχή εάν απειλήσετε την εθνική μας ασφάλεια

Σφοδρή πολεμική μεταξύ Ουκρανίας και Ιράν

Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, ζήτησε την καταστροφή των τοποθεσιών παραγωγής όπλων στην Ισλαμική Δημοκρατία «λόγω της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης».
O Ιρανός δημοσιογράφος Reza Abbasi δήλωσε ότι το Κίεβο θα επιστρέψει στην προβιομηχανική εποχή ως απάντηση σε οποιεσδήποτε απειλές για την εθνική ασφάλεια της Τεχεράνης την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022.
Νωρίτερα, ο Mikhail Podolyak , σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, ζήτησε την καταστροφή των εργοστασίων παραγωγής όπλων στην Ισλαμική Δημοκρατία «λόγω της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης».
«Η παραμικρή ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιρανικού λαού θα επιστρέψει το Κίεβο στην προβιομηχανική εποχή.
Αυτό δεν είναι απειλή, είναι προειδοποίηση», έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter.

Αβάσιμες οι κατηγορίες

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani χαρακτήρισε αβάσιμες τις δηλώσεις των ουκρανικών αρχών για μεταφορά drones στη Ρωσία .
Ο διπλωμάτης επιβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη δεν προμήθευσε drones σε καμία πλευρά των συγκρουόμενων μερών στην Ουκρανική κρίση.
Όπως ανέφερε πηγή στο RIA Novosti, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν εγχώρια παραγόμενα UAV Lancet και Kub στην Ουκρανία.
Από τις ρωσικές δυνάμεις έχουν  την κωρική ονομασία «Product-51» και «Product-52».

Mossad: Το Ιράν θα ενισχύσει κι άλλο τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ προβλέπει αύξηση στις προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού από το Ιράν στη Ρωσία.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής Mossad, David Barnea πιστεύει ότι το Ιράν σκοπεύει να αυξήσει τις προμήθειες «προηγμένων όπλων» στη Ρωσία
«Προειδοποιούμε για τις μελλοντικές προθέσεις του Ιράν, τις οποίες η Τεχεράνη προσπαθεί να κρατήσουν μυστικές», σημειώνει ο Barnea .
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος των ιρανικών αρχών είναι να αυξήσουν την προμήθεια προηγμένων όπλων στη Ρωσία.

Τα ιρανικά drones διαλύουν την ουκρανική αεράμυνα

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έχει αναφέρει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν μια νέα παρτίδα UAV Shahed, τα λεγόμενα drones – καμικάζι, από το Ιράν, αλλά επισημαίνει ότι η Ρωσία διαχειρίστηκε με τα δικά της μέσα στην τελευταία πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στις ουκρανικές υποδομές.
«Βλέπουμε ότι, για παράδειγμα, κατά τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις, τα εν λόγω drones δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα άλλα διαθέσιμα μέσα, όλα τα πυραυλικά όπλα», δήλωσε η Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας.
Νωρίτερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν drones για να «ανοίξουν» συστήματα αεράμυνας πριν από πυραυλικές επιθέσεις.
Την ημέρα πριν από την πυραυλική επίθεση στις 16 Δεκεμβρίου, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε ιρανικά UAV για να εντοπίσει τη θέση των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας και να καταστήσει πιο αποτελεσματική την πυραυλική επίθεση, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube