Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Δεκεμβρίου 2022

Το ελληνοκαναδικό Κογκρέσο καταγγέλει την αναγνωρίση του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας»

Το ελληνοκαναδικό Κογκρέσο καταγγέλει την αναγνωρίση του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας»

Θέμα : Καταγγελία της απόφασης του πρωτοδικείου της Φλώρινας σχετικά με την αναγνώριση του « Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα » : Θέση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου

Αξιότιμοι Κύριοι,

Εξ’ ονόματος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (ΕΚΚ) και των Ελλήνων του Καναδά σας στέλνουμε του πατριωτικούς μας χαιρετισμούς.

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας (Ελληνοτουρκικά, ενεργειακά, επισιτιστική και πληθωριστική κρίση, κλπ…) και σας ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο και προνοητικές αποφάσεις.

  1. Το ΕΚΚ, ήταν, είναι, και θα είναι, κάθετα ενάντιο στη μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών, γιατί απλά : Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική και εγκυμονεί κίνδυνους για το έθνος μας.

  1. Η απόφαση του πρωτοδικείου της Φλώρινας θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι και να μας αφυπνίσει, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

  1. Η απόφαση πρέπει να καταγγελθεί και το κράτος να ασκήσει έφεση και να ακυρώσει την πρωτόδικη απόφαση, στηριζόμενη στην ίδια την Συμφωνία που κατά το άρθρο 1, παρ. 3, εδάφιο γ’, “η γλώσσα του δευτέρου συμβαλλομένου μέρους, (δηλαδή του κράτους των Σκοπίων), είναι η μακεδονική, η οποία εξ ορισμού ως γλώσσα του κράτους αυτού είναι η γλώσσα των πολιτών του και μόνον αυτών. Συνεπώς, όπως αναλύει ο έλληνας Δρ. Εκκλαησιαστικού Δικαίου δικηγόρος,

/2

2/

Μοντρεάλ, 14 Δεκεμβρίου 2022

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Θέμα : Καταγγελία της απόφασης του πρωτοδικείου της Φλώρινας σχετικά με την αναγνώριση του

« Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα » : Θέση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου

Αναστάσιος Βαβούσκος, σε άρθρο του, η μονομερής και αυθαίρετη αντίληψη του κράτους αυτού ή ιδιωτικών οντοτήτων αυτού, ότι κατατάσσονται στα ‘μακεδονικά’, οποιαδήποτε γλώσσα ή ιδίωμα που μοιάζει με την ‘μακεδονική’ γλώσσα και ομιλείται εκτός των συνόρων του κράτους αυτού και από άτομα, που δεν είναι πολίτες του κράτους αυτού – είναι παντελώς αβάσιμη και αντίθετη με την συμφωνία των Πρεσπών”.

  1. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει, δράττοντας της ευκαιρίας αυτής – συν των εκατοντάδων άλλων παραβιάσεων να καταγγελθεί από το Ελληνικό κράτος στον ΟΗΕ και στην συνέχεια να απαιτήσουμε την ακύρωση της.

  1. Ζητούμε την απομάκρυνση του ανάξιου δικαστή που, με ελαφρά τη καρδία, εκδίκασε ένα εξαιρετικής εθνικής σημασίας θέμα και απεδείχθη ανίκανος και ανάξιος να κατέχει δικαστική έδρα.

Κύριοι Πρόεδροι των κομμάτων, είναι καιρός να αφουγκραστείτε την θέληση του Ελληνισμού που είναι ενάντιοι της επαίσχυντης αυτής Συμφωνίας των Πρεσπών και να την πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων, και να ξανακάνετε τους Έλληνες και την Ελλάδα μας περήφανους και να επαναπατριστεί η πανώρια νύφη, η Μακεδονία μας, στην ζεστή αγκαλιά της χαροκαμένης της Μητέρας Ελλάδας.

Σας το ζητούμε εμείς, οι ξενιτεμένοι αδελφοί σας. Πράξτε το σωστό ! Αλλιώς, η οργή του λαού θα είναι αμείλικτη.

Τα εκατομμύρια του απανταχού Ελληνισμού είναι στραμμένα πάνω σας και περιμένουμε να καταγράψουμε στην μνήμη όλων μας, το πως θα ενεργήσετε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube