Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια 20 Δεκεμβρίου 2022

Σκόπια: Ξανά ο Γκρουέφσκι στο προσκήνιο – Σταθερό προβάδισμα του VMRO

Σκόπια: Ξανά ο Γκρουέφσκι στο προσκήνιο – Σταθερό προβάδισμα του VMRO

Πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο φυγόποινος στην Ουγγαρία, πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι

Στην ερώτηση «εάν η χώρα κινείται σε θετική ή αρνητική κατεύθυνση», το 58% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και το 13% απάντησε θετικά
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού ινστιτούτου IRI (International Republican Institute) το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE προηγείται σταθερά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM).
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συγκεντρώνει ποσοστό 19%, ενώ το SDSM του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 11%.
Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι συγκεντρώνει ποσοστό 7%, ενώ το υπερεθνικιστικό σλαβικό κόμμα «Αριστερά» (Levica) συγκεντρώνει ποσοστό 6%.
Μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που φθάνει το 35%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο φυγόποινος στην Ουγγαρία, πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι με ποσοστό 7% και ακολουθούν ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο Αλί Αχμέτι με ποσοστό 6% ο καθένας, ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι με ποσοστό 5% και ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ με ποσοστό 2%. «Κανένας» απάντησε το 38% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης.
Στην ερώτηση «εάν η χώρα κινείται σε θετική ή αρνητική κατεύθυνση», σχεδόν το 58% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και το 13% απάντησε θετικά.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο από 23 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου 2002 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.207 ερωτηθέντων από όλη την επικράτεια.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube