Weather Icon
Λάζαρος Μαύρος 5 Δεκεμβρίου 2022

Οι Χρήσιμοι Νεκροί κι ο τυφλοσούρτης της Τουρκίας

Οι Χρήσιμοι Νεκροί κι ο τυφλοσούρτης της Τουρκίας

Μαθήματα για Κύπρο και Ελλάδα

Λάζ. Α. Μαύρος

ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955, όπου τα επιτηδείως αφιονισμένα και καταλλήλως οργανωμένα τουρκικά πλήθη εξαπέλυσαν το όργιο καταστροφής της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινουπόλεως, προκλήθηκε από μια σκηνοθετημένη τουρκική προβοκάτσια:

– Την πυροδότηση την προηγούμενη μέρα, 5 Σεπτ. 1955, ενός εκρηκτικού μηχανισμού στο θεωρούμενο ως «σπίτι του Ατατούρκ» στην Θεσσαλονίκη. Διατεταγμένη από το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας ενέργεια.

– Την καταστροφή του Ελληνισμού της Πόλης, από τις βαρβαρικές ορδές του πλήθους, η τότε διευθύνουσα και την προβοκάτσια και το πογκρόμ τουρκική κυβέρνηση Μεντερές, τα είχε αποδώσει σε Τούρκους… κομμουνιστές. Και γέμισε τα κρατητήρια με δεκάδες ανίδεους κι αθώους αριστερούς, ανάμεσα τους και τον λογοτέχνη Αζίζ Νεσίν, που τα περιέγραψε αργότερα στα κείμενά του.

ΤΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ πραξικόπημα της 27ης Μαΐου 1960 που ανέτρεψε την εκλελεγμένη κυβέρνηση Αντνάν Μεντερές, δίκασε τον ανατραπέντα πρωθυπουργό με τους συνεργάτες του και για τα Σεπτεμβριανά του ’55. Τον καταδίκασαν σε θάνατο και τον απαγχόνισαν την 17η Σεπτεμβρίου 1961.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ μέθοδο τουρκικής προβοκάτσιας, χρησιμοποίησε στις 7 Ιουνίου 1958 η διοικούμενη από το τουρκικό Γραφείο Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ), με πολιτικό της ηγέτη τον Ραούφ Ντενκτάς, ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ, στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο:

– Τοποθετώντας βόμβα που εξερράγη στο τουρκικό γραφείο Τύπου στη Λευκωσία. Απέδωσαν τη βόμβα στην ΕΟΚΑ, εξαπολύθηκαν αφιονισμένα τουρκικά πλήθη εναντίον των ελληνικών συνοικιών, με αποκορύφωμα την σφαγή οκτώ Κοντεμενιωτών Ελλήνων κρατουμένων των Εγγλέζων, από τις τουρκικές ορδές έξω από το χωριό Κιόνελι 12 Ιουνίου 1958.

ΣΤΙΣ 25 Μαρτίου 1962, προετοιμάζοντας την σχεδιασμένη από το ΓΕΠ-ΤΜΤ ένοπλη στην Κύπρο Τουρκανταρσία του 1963, διατεταγμένοι Τούρκοι πυροδότησαν βόμβες στα τεμένη Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ της Λευκωσίας, αποδίδοντας τις στους Έλληνες Κυπρίους.

– Οι Τουρκοκύπριοι αντιντενκτασικοί δημοσιογράφοι και δικηγόροι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκιουρκάν, οι οποίοι δημοσίευσαν 23 Απριλίου 1962 στην εβδομαδιαία εφημερίδα τους «Τζουμχουριέτ» της Λευκωσίας, ότι θα αποκάλυπταν ποια εγκληματικά στοιχεία της τουρκικής μειονότητας τοποθέτησαν τις βόμβες στα τζαμιά, δολοφονήθηκαν αμφότεροι την ίδια νύχτα 23.4.1962 στα σπίτια τους.

– Μετά από 48 χρόνια, στις 23 Σεπτ. 2010, ο Τούρκος εν αποστρατεία στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου αποκάλυψε δημοσίως ότι ο ίδιος υπηρετούσε το 1962 νεαρός αξιωματικός στο ΓΕΠ-ΤΜΤ στην Κύπρο και δική τους επιχείρηση ήσαν η ανατινάξεις στα δύο τεμένη στη Λευκωσία.

ΕΜΦΑΝΩΣ πανομοιότυπη, από τον ίδιο τουρκικό τυφλοσούρτη, μόνιμα κολλημένο στο DNA του τουρκικού βαθέος κράτους, αποτελεί και η πρόσφατη πολύνεκρη έκρηξη βόμβας της 13ης Νοεμβρίου 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

– Αυθημερόν οι τουρκικές αρχές την απέδωσαν σε Κούρδους «τρομοκράτες». Εντός ωρών συνέλαβαν μπροστά μάλιστα στις κάμερες των τηλεοράσεων και την γυναίκα δράστη της βόμβας. Η οποία αμέσως… ομολόγησε το τουρκικό αφήγημα για το αιματοκύλισμα στην κεντρική οδό της Πόλης.

– Είναι οι «Χρήσιμοι Νεκροί», όπως ακριβώς το έλεγε το 1958 ο Ραούφ Ντενκτάς στη δασκάλα Σεβίμ Ουλφέτ για τον εκ λάθους αυτοανατιναχθέντα αδελφό της και τους άλλους Τουρκοκύπριους νεκρούς θύματα της ΤΜΤ.

– ΄Ωστε, σε έξι μέρες από τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη, 19η Νοεμ. 2022, να εξαπολύσει η Τουρκία τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον κουρδικών περιοχών της ήδη σφαδαγμένης Συρίας.

– «Χρήσιμοι Νεκροί» τώρα για τις προεκλογικές ανάγκες του επίδοξου νεο-σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των Γκρίζων Λύκων του συνεργάτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και για τις ανάγκες της νεο-οθωμανικής επεκτατικής στρατηγικής του τουρκικού κράτους.

ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο παραμένει μονίμως το ενδεχόμενο, τον ίδιο τουρκικό τυφλοσούρτη να επιχειρήσουν, με ανάλογη προβοκάτσια, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με τους πράκτορές τους, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι οποίες βρίσκονται διαρκώς πρώτες και ψηλά στον κατάλογο με τους διακηρυγμένους επιμόνως επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας. Τα νησιά του Αιγαίου, η Δυτική Θράκη με τη μουσουλμανική μειονότητα, η Κύπρος της μη εκλιπούσας εισέτι Κυπριακής Δημοκρατίας με την ΑΟΖ της.

ΑΚΡΑ ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας, με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους, χρειάζεται απέναντι στους τουρκικούς σχεδιασμούς.

– Ούτε η Ελλάς, ούτε και η Κύπρος είναι βέβαια… καθημαγμένες Συρίες.

– Η πανεθνική έναντι της Τουρκίας ενότητα των Ελλήνων, η αποφασιστικότητα των κυβερνήσεων, η επιδέξια εξωτερική πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών, μα προπάντων η εμφανέστατα ενδυναμωμένη αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, δεν αφήνουν περιθώρια στην Άγκυρα να διανοείται καν τα… συριακώς ανάλογα.

ΤΩΡΑ οι ΗΠΑ με τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους ΝΑΤΟϊκούς αφ’ ενός, και η Ρωσία αφ’ ετέρου, «συνέστησαν ευσεβάστως» στην… εκκρεμούντως προβληματική, αλλ’ υπ’ αμφοτέρων πεφιλημένη και περιζήτητη τους Τουρκία – του πολυχρονεμένου Ερντογάν – να μην προχωρήσει, μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ΚΑΙ σε χερσαία εισβολή εναντίον των Κούρδων «συμμάχων» τους (εναντίον του ISIS) στη Συρία, το πρώην περίφημο και νυν υποτελές στον Ερντογάν Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, αποφάσισε πειθηνίως, υπό την προεδρία του Ερντογάν, να ανακοινώσει ότι ξαναστρέφει την αιχμή του, και πάλιν ανθελληνική, προς… δυσμάς:

– Εναντίον της… ΝΑΤΟϊκής συμμάχου Ελλάδος. Απειλώντας την ότι, αν δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αν δεν καταργήσει την άμυνά τους, ακόμη και την Αστυνομία τους, τότε θα προχωρήσει στην… αμφισβήτηση της κρατικής κυριαρχίας της.

– Ενώ, παραλλήλως, επιχειρεί να υποκινήσει παν-μουσουλμανικό «τζιχάτ» (ιερό πόλεμο) εναντίον της Ελλάδος για τη μειονότητα της Δ. Θράκης. Για την οποία ισχύει φαίνεται ο τυφλοσούρτης που είχε αναλυτικά αναπτύξει στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» το 2001 ο τότε στρατηγικός μέντορας του Ερντογάν και μετέπειτα υπουργός και πρωθυπουργός του – προτού τον εξαποστείλει – Αχμέτ Νταβούτογλου, υποδεικνύοντας το επιτυχές για την Τουρκία «παράδειγμα της Κύπρου 1959», για τις μειονότητες – οθωμανικά κατάλοιπα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια…

ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου που ορέγεται να καταβροχθίσει η τουρκική βουλιμία, πρόβαλαν τα τουρκικά ΜΜΕ ως επίκεντρο της συνεδρίασης, υπό τον Ερντογάν, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

– ΑΛΛ’ ΟΜΩΣ ταυτόχρονα, πρωτοσέλιδους εξέθεσαν και τους τουρκικούς οδυρμούς: Για την ραγδαία αύξηση που βλέπουν στους εξοπλισμούς των ελλα-δικών μας ενόπλων δυνάμεων.

– Με επίκεντρο αυτήν την φορά τα σύγχρονα αντιαρματικά που εξασφάλισε από το Ισραήλ η Ελλάδα. «Η Ελλάς δεν χορταίνει στα όπλα», έγραφε οιμωγούσα με κύριο τίτλο η τουρκική «Χουριγιέτ» προχθές Παρασκευή 2.12.2022 πάνω από φωτογραφία ισραηλινού εκτοξευτή αντιαρματικών πυραύλων της Ελλάδος.

– Προστιθέμενων στα γαλλικά Ραφάλ, στις αναμενόμενες φρεγάτες Μπελαρά, στα αναβαθμισμένα F-16, στα «αντι-τρόουνς» συστήματα κ.ο.κ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ αποτρέπουν και απαγορεύουν στον Ερντογάν «να… έρθει ξαφνικά ένα βράδυ» στα νησιά. Και εμποδίζουν τον Χουλουσί Ακάρ να… «κολυμπήσει με τους στρατιώτες του» ενάμιση χιλιόμετρο από το Καρς στο Καστελλόριζο.

Λάζ. Α. Μαύρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube