Weather Icon

Ο Σενέρ Λεβέντ δέχεται συνεχώς επιθέσεις και διώξεις από το καθεστώς Ερντογάν

Ο Σενέρ Λεβέντ δέχεται συνεχώς επιθέσεις και διώξεις από το καθεστώς Ερντογάν

Μια ακόμη μάχη που καλείται να δώσει Σενέρ Λεβέντ

  Η Θέση του “Φ”   

Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, που δέχεται συνεχώς επιθέσεις και διώξεις από το καθεστώς Ερντογάν και τους εγκάθετους του στα κατεχόμενα, έχει προχωρήσει στην αντεπίθεση.

Όπως πληροφορεί μέσω πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας του, της «Αβρούπα»- υπό τον τίτλο «Αγωγή στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας από τον Λεβέντ»-, ο διευθυντής και αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Σενέρ Λεβέντ κατέθεσε αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εναντίον της Τουρκίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέσω του δικηγόρου του Οντζέλ Πολίλι και επικαλούμενος το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά στην ελευθερία έκφρασης, ο Λεβέντ κατήγγειλε την Τουρκία για καταπάτηση της ελευθερίας έκφρασης και για ‘δικαστική παρενόχληση’ που γίνεται επί χρόνια σε βάρος του από την Άγκυρα, με τις αλλεπάλληλες αγωγές και ποινικές υποθέσεις που ανοίγονται εναντίον του.  

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ οι συνεχείς επιθέσεις που δέχεται ο δημοσιογράφος αποτελούν παραβίαση του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Γίνεται επίκληση του άρθρου αυτού επειδή ανοίχθηκε υπόθεση εναντίον του Λεβέντ στην Άγκυρα, μετά την αθώωση του στην κατεχόμενη Κύπρο στην υπόθεση που αφορά στην «αγωγή για τη γελοιογραφία» και ενώ αναμενόταν η απόφαση του «εφετείου».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ συναφώς ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν επτά συνολικά ποινικές υποθέσεις εναντίον του Σενέρ Λεβέντ σε «δικαστήρια» στα κατεχόμενα και άλλες τρεις που κατατέθηκαν σε δικαστήρια στην Τουρκία. Προσφάτως, ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, διώχθηκε από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Η πρώτη αγωγή αφορά άρθρο του Σενέρ Λεβέντ, ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου 2022, που γράφτηκε με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου λιντσαρίσματος της εφημερίδας («Μαύρη Μέρα γεμάτη ντροπή»). Ο Σενέρ Λεβέντ κατηγορείται για προσβολή του Τούρκου Προέδρου. Η δεύτερη αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του δημοσιογράφου της εφημερίδος, Αλί Οσμάν, αφορά πρωτοσέλιδο άρθρο του, στο οποίο υποστηρίζεται ότι προσβάλλει τον Τούρκο Πρόεδρο Έρντογαν, αφού τον αποκαλεί «φασίστα».

ΕΙΝΑΙ πρόδηλο πως στόχος των υποθέσεων κατά του Σενέρ Λεβέντ και της εφημερίδας τους, της «Αβρούπα», είναι να αποσιωπήσουν και  φιμώσουν. Το προσπάθησαν και στο παρελθόν αλλά δεν το κατάφεραν. Τώρα, ο Σενέρ Λεβέντ, που διαχρονικά έχει επιδείξει θάρρος και αποφασιστικότητα, προχώρησε με προσφυγή στο ΕΔΑΔ. Ο Λεβέντ γνήσιος Κύπριος, αγωνίζεται για να αποχωρήσει η Τουρκία από την Κύπρο και για την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δίνει αγώνες υπό συνθήκες κατοχής και δεν κάνει πίσω παρά τις απειλές κατά της ζωής του.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube