Weather Icon

Νούμερο ένα εχθρός της Τουρκίας στις ΗΠΑ ο Μενέντεζ!

Νούμερο ένα εχθρός της Τουρκίας στις ΗΠΑ ο Μενέντεζ!

Την περασμένη Δευτέρα, ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ εκφώνησε μια βαρυσήμαντη ομιλία-καταπέλτη εναντίον της Τουρκίας στην ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας.

Εκεί ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όσο αυτή συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα. Ο Μενέντεζ περιέγραψε αναλυτικά την τουρκική επιθετικότητα, μπροστά από μια μεγάλη φωτογραφία του Ερντογάν να κρατάει το χέρι του ιρανού και του ρώσου προέδρου, αμφοτέρων ελάχιστα δημοφιλών στην Αμερική. Κατέληξε ζητώντας από τη μεν διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την Τουρκία, από τη δε Τουρκία να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο.

Κάλεσε, μάλιστα, τους συναδέλφους του γερουσιαστές να μη φοβούνται να υπερασπιστούν τις αμερικανικές αξίες έναντι της επιθετικότητας του Ερντογάν και διαβεβαίωσε όλους όσοι απειλούνται από τους πυραύλους Ταϊφούν του Ερντογάν ότι έχουν τις ΗΠΑ στο πλευρό τους. Ο Μενέντεζ επιβεβαίωσε έτσι ότι αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της σημερινής Τουρκίας στις ΗΠΑ και ότι είναι ένας ηγέτης που δεν διστάζει να βάζει έναν αδιαπραγμάτευτο φραγμό στον τουρκικό αναθεωρητισμό. Τον Νοέμβριο του 2024 θα κριθεί η επανεκλογή του Μενέντεζ στη Γερουσία. Ηδη, το ελληνοαμερικανικό και το αρμενικό λόμπι προετοιμάζονται για να του εξασφαλίσουν μια άνετη επανεκλογή.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube