Weather Icon
Τουρκία 3 Δεκεμβρίου 2022

Μεράλ Ακσενέρ: Γιατί είπα όχι στην έκκληση Ερντογάν να φύγω από τους “έξι” και να πάω με το ΑΚΡ

Μεράλ Ακσενέρ: Γιατί είπα όχι στην έκκληση Ερντογάν να φύγω από τους “έξι” και να πάω με το ΑΚΡ

Δεν θα αρέσουν στον Ερντογάν τα λόγια της Ακσενέρ

Ο Ακσενέρ συμμετείχε σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στην πρόταση που της έκανε ο Ερντογάν να εγκαταλείψει τη “συμμαχία των έξι” και να συστρατευθεί μαζί του.

Η Ακσενέρ είπε ότι ο Ερντογάν έκανε μια τέτοια έκκληση και προς τους ψηφοφόρους του Καλού Κόμματος, και τόνισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από το τραπέζι της “συμμαχίας των έξι”. Η

Η Ακσενέρ ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμπραταχθεί με τον πρόεδρο του ΑΚΡ: “Ο Ερντογάν κάνει πλούσιους όσους συνεργάζονται μαζί του, εγώ θέλω το έθνος μας να είναι πλούσιο. Ο Ερντογάν θέλει ένα σύστημα που θα ελέγχεται από έναν, εγώ θέλω να είναι κυρίαρχος ο λαός. Ο Ερντογάν είναι με την υπηρεσία πληροφοριών, εγώ είμαι με την ελευθερία”.

Συνεχίζοντας η Ακσενέρ είπε:”Είμαστε ένα κόμμα που υπερασπίζεται τις αρχές του με την ίδια αποφασιστικότητα, χωρίς αλλαγή της πορείας του. Δεν είμαστε της άποψης ότι η τύχη της Τουρκίας και του έθνους μας θα πρέπει να παιχτεί σε ένα τραπέζι τυχερών παιχνιδιών. Είμαστε ένα πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε το 2017 και αντιτάχθηκε στο  δημοψήφισμα που μας έφερε αυτό το κυβερνητικό σύστημα-τέρας.”

Να σημειωθεί ότι η έκκληση του Ερντογάν προς την Ακσενέρ έγινε αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας στην Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Η βόμβα τοποθετήθηκε από το βαθύ κράτος και ήταν ένα μήνυμα προς τον Ερντογάν. Να αφήσει τις συζητήσεις με τους Κούρδους και να στραφεί στους ομοϊδεάτες του, προς τους εθνικιστές του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ.

Αμέσως μετά ακολούθηκε η έκκληση προς την Ασκενέρ.

Η Ακσενέρ αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη “συμμαχία των έξι”, όμως αρκετά στελέχη του Καλού Κόμματος έχουν προσωρήσει στο ΑΚΡ, με λαμπρές τελετές υποδοχής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube