Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε τελεσίγραφο στην Ουκρανία, να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της Μόσχας – συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης του ουκρανικού εδάφους που ελέγχει τώρα η Ρωσία – διαφορετικά ο ρωσικός στρατός θα αποφασίσει για τη μοίρα της Ουκρανίας.

Μιλώντας μια ημέρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε για άλλη μια φορά ότι είναι ανοιχτός σε ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωση την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν ανειλικρινή, ο Λαβρόφ έστειλε μήνυμα στο Κίεβο ότι θα πρέπει, για το «δικό του καλό», να συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της Μόσχας.

«Οι προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των εδαφών που ελέγχονται από το (ουκρανικό) καθεστώς, την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που πηγάζουν από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών μας, είναι καλώς εγνωσμένες από τον εχθρό», δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το θέμα είναι απλό: Εφαρμόστε τις, για το δικό σας καλό. Σε διαφορετική περίπτωση, το ζήτημα θα το καθορίσει ο ρωσικός στρατός», πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ερωτηθείς από το TASS πόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση, ο Λαβρόφ είπε: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο του καθεστώτος και η Ουάσιγκτον πίσω της».

naftemporiki.gr