Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 28 Δεκεμβρίου 2022

Η Μόσχα απαντά στο Κίεβο, για τη Σύνοδο Ειρήνης χωρίς τη Ρωσία

Ρωσία προς Ουκρανία για Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη: Διπλωματία error 404

Τι είδους Σύνοδος για την ειρήνη μπορεί να γίνει χωρίς τη Ρωσία διερωτάται ο Ρώσος διπλωμάτης Dmitry Polyansky
Με εξαιρετικά ειρωνικό, αν και ευρηματικό, τρόπο απαντά η Ρωσία στην Ουκρανία σχετικά με την περίφημη πρωτοβουλία της για μια Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη.
Μετά τις δηλώσεις των Ουκρανών αξιωματούχων – τόσο του ΥΠΕΞ, Dmitry Kuleba όσο και του Ουκρανού αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, Sergei Kulitsa -, οι οποίοι ζήτησαν για να διεξαχθεί η Σύνοδος για την ειρήνη, πρώτα η Ρωσία να έχει αποσύρει τα στρατεύματα της, να έχει αποζημιώσει την Ουκρανία, να έχει διωχθεί για εγκλήματα πολέμου και να έχει αποβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι προφανές πως καμία σύνοδος για την ειρήνη και την επίλυση του ουκρανικού, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023.

Η ρωσική απάντηση

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Kuleba είπε ότι η Ουκρανία έχει ως στόχο να γίνει μια Σύνοδος για την Ειρήνη στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή. Όμως, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία απέκτησε τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΟΗΕ παράνομα, ενώ παράλληλα ζητά την αποβολή μας από τον Οργανισμό» αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης στον ΟΗΕ, Dmitry Polyansky, επισημαίνοντας πως κανείς στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει αντιδράσει σε αυτό που ονόμασε «υστερία ρουτίνας» από τον Sergey Kislitsa, τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Διπλωματία error 404

«Εάν προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις δύο αυτές ιστορίες, τότε θα αντιληφθούμε ότι η μια αποκλείει την άλλη, μια και τι είδους «Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη» μπορεί να γίνει χωρίς τη Ρωσία» διερωτάται ο Polyansky.
«Την ίδια στιγμή, το να φανταστεί κανείς μια τέτοια Σύνοδο χωρίς την Ουκρανία είναι πολύ εύκολο» λέει ο Polyansky, τονίζοντας ότι μια τέτοιου είδους εξέλιξη θα αποτελούσε εφιάλτη για όλους εκείνους τους «Kuleba και Kislitsa», των οποίων οι πρωτοβουλίες φέρνουν αυτό το σενάριο πιο κοντά.
«Πρόκειται για διπλωματία 404» υποστήριξε ο Polyansky, αναφορά που σχετίζεται με το μήνυμα σφάλματος «error 404 ή 404 not found» που εμφανίζεται στον υπολογιστή όταν κάποια αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν είχε αποτέλεσμα ή υπήρξε σφάλμα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube