Weather Icon
Video , Εθνική Άμυνα , Λιβύη , Τουρκία 9 Δεκεμβρίου 2022

Γιώργος Αϋφαντής: Αμφίρροπη κατάσταση

Γιώργος Αϋφαντής: Αμφίρροπη κατάσταση

Γιώργος Αϋφαντής: Μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές! Αμφίρροπη κατάσταση. Οι Τούρκοι υπαγορεύουν θέσεις στους Αλβανούς. Για ποιό πράγμα προσπαθούν να μας πείσουν;

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, εκτιμά στο Ράδιο984 και τον Γιώργο Σαχίνη, ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να δρα αντανακλαστικά στις εξελίξεις που στρατηγικά διαμορφώνει στην Ανατολική Μεσόγιεο η Τουρκία, γιατί έτσι κινδυνεύει να βρεθεί σε ένα τραπέζι συνομιλιών επί της Τουρκικής ατζέντας , σε βάρος κυριαριχκών μας δικαιωμάτων και κυριαρχίας.

Η αλλαγή ατζέντας με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. , ο εξοπλισμός των νησιών όχι για μια τπυική άμυνα, αλλά για ικανότητα σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση να απαντήσουν με ικανά πλήγματα στην ενδοχώρα των μικρασιατικών παραλίων, είναι τακτικές που μπορούν να φέρουν την Ελλάδα , όπως είπε , σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ο κ. Αυφαντής, μιλάει ακόμη για τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης σε σχέση με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, αλλά και την συζήτηση οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία , επισημαίνοντας πως το “κλειδί” είναι η σύνταξη και το τι πλαίσιο θα θέτει στο δικαστήριο ένα ενδεχόμενο συνυποσχετικού.

Ο κ. Αυφαντής, μιλάει ακόμη για τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές, την πολιτική παρακμή της Ευρώπης και το κλίμα μεσοπολέμου σε αυτήν με προβολή στη Γερμανία και τα όσα ανέδειξε η αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης “Πολίτες του Ράιχ”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube