Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ , Κατάρ 15 Δεκεμβρίου 2022

Fight impunity: Το Qatargate, οι ΜΚΟ και οι παράπλευρες απώλειες

Fight impunity: Το Qatargate, οι ΜΚΟ και οι παράπλευρες απώλειες

Το πολιτικό σκάνδαλο είναι ένα βαρύ ηθικό και πολιτικό χτύπημα για τη φιλελεύθερη Ευρώπη

Aν μη τι άλλο αυτές οι πονηρές ΜΚΟ έχουν και ευφάνταστους, βαρύγδουπους τίτλους. Και βαριά ονόματα ως επίτιμα μέλη. Πόλεμος κατά της ατιμωρησίας σου λέει ο άλλος. Ουάου. Και νομίζουν ότι έτσι αποκτούν μια κάποια επίφαση σοβαρότητας, ιερής αποστολής στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έξτρα ανθρωπισμού και βέβαια απεριόριστης εντιμότητας. Μέχρι που τους κάνουν τσακωτούς με κάτι σακούλες με πετρο-ευρώ σε εικοσάρικα και πενηντάρικα και βρίσκονται στη φυλακή Σεν Ζυλ του Βελγίου. Αυτή είναι η πρώτη από τις παράπλευρες απώλειες του QatargateΗ δυσφήμηση δηλαδή των ΜΚΟ, κάποιες εκ των οποίων προσφέρουν πραγματικά σοβαρό και θετικό έργο στην ανθρωπότητα. Για να μπορούν οι πονηρές να κρύβονται πίσω από ανάλογους τίτλους.

Η δεύτερη παράπλευρη απώλεια είναι το τέλος του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος των πολιτικών προσώπων. Πρόσφατα στη χώρα μας ανέκυψε το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή παράνομη η παρακολούθηση του τηλεφώνου ενός ευρωβουλευτή και γενικώς ενός ή μιας εκλεγμένου πολιτικού. Επιφανείς νομομαθείς γνωμοδότησαν ότι είναι παράνομο να παρακολουθεί η ΕΥΠ ευρωβουλευτές και πολιτικούς έστω και με πλήρως νομότυπη διαδικασία. Υποθέτω ότι αυτό ισχύει διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ανέγγιχτοι από τέτοιες ταπεινές κρατικές υπηρεσίες. Αφού έχουν καθαγιαστεί από τη ψήφο του λαού. Μάλιστα αυτές οι αντιδράσεις και το όλο κλίμα «ανάγκασαν» και την κυβέρνηση να υποκύψει και να θέσει ως προϋπόθεση παρακολούθησης την υπογραφή του προέδρου της Βουλής. Υπάρχει περίπτωση πρόεδρος να συγκατανεύσει στις υποψίες ή τα στοιχεία που θα του παρουσιάσουν οι «πράκτορες»; Για να παρακολουθήσουν συνάδελφό του; Δύσκολο. 

Αλλά ευτυχώς οι Βέλγοι δεν είχαν τέτοιες γνωματεύσεις ούτε τέτοια νομικά κωλύματα και έτσι παρακολουθούσαν ευρωβουλευτές και την ωραία ΜΚΟ «Fight impunity» που είχαν συστήσει Ιταλοί, μέχρι που αποκάλυψαν ένα τεράστιο σκάνδαλο. Με πολύ χλιδή και χρήμα. Και έκαναν τσακωτούς, εκτός από τον φερόμενο εγκέφαλο του κυκλώματος, τον Ιταλό, Πιερ Πάολο Παντσέρι, τη δική μας ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της. Με κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε βαλίτσα. Διότι παρακολουθούσαν επί μήνες τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους. Βλέπετε χώρες όπως το Κατάρ αλλά και άλλες, όπως η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν, έχουν σπρώξει πολύ χρήμα σε ευρωβουλευτές προκειμένου να έχουν επιρροή στο ευρωκοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά πράγματα. Και αυτά τα λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Ντάνιελ Φρόιν, μέλος της επιτροπής κατά της Διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο. Μάλλον θα ξέρει κάτι περισσότερο από τους εγχώριους νομομαθείς και πολιτικούς.

Και ποιος είναι ο λόγος που τρίτες χώρες «αγοράζουν» επιρροή στη ΕΕ; Είναι ο εισοδισμός, διότι αυτή είναι η μέθοδός τους. Αυτή είναι η τρίτη παράπλευρη απώλεια του Qatargate. Σε μια φιλελεύθερη Ευρώπη που το ισλαμικό στοιχείο πολλαπλασιάζεται με γρήγορους ρυθμούς, η αναζήτηση πολιτικής επιρροής από ισχυρές χώρες της Ανατολής είναι μονόδρομος. Αναζητούν βάσεις που θα διευκολύνουν την επέκταση της οικονομικής ισχύος τους εντός της Δύσης, που θα επηρεάσουν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να έχουν λόγο για τις όποιες πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές εξελίξεις. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου πράγμα που έχουν επισημάνει αρκετοί διανοούμενοι και πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως ξενοφοβικοί στα πλαίσια ενός κακώς εννοούμενου δικαιωματισμού.

για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube