Weather Icon
Λάζαρος Μαύρος 30 Δεκεμβρίου 2022

Έτος 2023: Του Ελληνισμού το σημαντικότερο

Έτος 2023: Του Ελληνισμού το σημαντικότερο

Ο Ερντογάν “βοήθησε” την Ελλάδα να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της

Λάζαρος Α. Μαύρος

ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ στο 2023 είναι – φρονούμε και ευχόμαστε – το σημαντικότερο, πόσο ισχυρότερος και πολύ πιο άτρωτος μπορεί να καταστεί ο Ελληνισμός και στις τρεις του υποστάσεις: Στις δύο κρατικές, το ελλα-δικό μας και το κυπριακό μας κράτος και στην τρίτη, την παγκόσμια Διασπορά μας. Ευρισκόμενοι ήδη σε προεκλογική περίοδο, εν Κύπρω και εν Ελλάδι, το ερώτημα και το ζητούμενο επικεντρώνεται αναντίρρητα στο:

– Ποιοί είναι προθυμότεροι, ικανότεροι και αξιότεροι να υπηρετήσουν αυτόν τον στόχο, του Ισχυρότερου Ελληνισμού, ως νέοι κυβερνώντες εν Αθήναις και εν Λευκωσία.

Επ’ αυτού θεμελιωδέστερο το ερώτημα: Αν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων σε Ελλάδα και Κύπρο έχει αποκτήσει την ικανότητα ώστε να διακρίνει, να επιλέξει και να αναδείξει τους, υπό τις περιστάσεις, ικανότερους της Ισχυροποίησης και:

– Εάν οι πράγματι ικανότεροι γι’ αυτόν τον σκοπό κατάφεραν να πείσουν, γι’ αυτό τους το προσόν, την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ευχαριστίες χρωστάει εν προκειμένω ο Ελληνισμός στην πολιτική εκείνου ο οποίος πέτυχε να αφυπνίσει και να σπρώξει τους Έλληνες στο καθήκον Ισχυροποίησης.

– Στον ετοιμαζόμενον να εορτάσει στις 14 του προσεχούς Μαρτίου 2023 την εικοσαετία της μονοκρατορίας του επί του τουρκικού κράτους, 69χρονο επίδοξο νεο-σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΜΕΘΟΔΙΚΑ κλιμακούμενη σταδιακά, αναπτυσσόμενη βήμα-βήμα αλλά συστηματικά και εμπράκτως επιχειρούμενη επιμόνως επιθετική νεο-οθωμανική επεκτατική στρατηγική Ερντογάν, κατόρθωσε να απαλλάξει την πλειονότητα των Ελλήνων από τις επικίνδυνες παλαιόθεν πλάνες και τις ψευδαισθήσεις και τους ευσεβοποθισμούς και τις λανθασμένες αναγνώσεις της τουρκικής πραγματικότητας, που έτρεφαν και καλλιεργούσαν οι διαδοχικώς επί δεκαετίες κυβερνήσαντες σε Αθήνα και Λευκωσία και οι πλειοψηφούντες κατά καιρούς, σε οπαδούς και ψηφοφόρους, ελλαδικοί και κυπριακοί κομματικοί σχηματισμοί.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ απέδειξε ότι όλες εκείνες οι επί μισό σχεδόν αιώνα ελληνικές αυταπάτες περί «αμοιβαίως [με την Τουρκία πάντα] αποδεκτής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» στην Κύπρο, «συνεκμετάλλευσης» στο Αιγαίο, «winwin situation» και «kazankazan» προοπτικές στην… ελληνο-τουρκική «φιλία», αποτελούν ήδη χρησιμοποιηθέντα βρώμικα «χαρτιά υγείας» στον σκουπιδοτενεκέ των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, ήδη μεταφερόμενα από τα σκυβαλοφόρα προς τους χώρους τελικής καύσης.

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή η… προσφορά Ερντογάν εξανάγκασε τον Ελληνισμό να αποφασίσει:

– Αντί να υποταχθεί κατευνάζοντας την Άγκυρα, να υπερβεί τα «πατροπαράδοτα» από την Καταστροφή του 1922 Φοβικά Συνδρομα του,

– να αναθεωρήσει τα επικρατούντα από την Καταστροφή του 1974 Ηττημένα Μυαλά του,

– για να σπεύσει κατεπειγόντως προς την ενδυνάμωση των Συντελεστών της Εθνικής Ισχύος, σε Ελλάδα, Κύπρο και Διασπορά.

Και έτσι συνέδραμε ώστε να καταστούν αμφότερα τα κράτη Ελλάδος και Κύπρου, σημαντικοί πλέον και όχι καταφρονεμένοι στρατηγικοί «παίκτες», στις ραγδαίως και επικινδύνως διαμορφούμενες στην περιοχή εξελίξεις τού οιονεί 3ου Παγκ. Πολέμου που προκάλεσε η από 24ης Φεβρουαρίου 2022 εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία.

2023 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ένα: Τα πιο δύσκολα έπονται. Ζωτικώς σπουδαιότερες από τις ικανότητες προβλέψεων των… μετεωρολογικών υπηρεσιών, οφείλουν να επιδείξουν και να αποδείξουν οι υπηρεσίες στρατηγικών προβλέψεων Αθηνών και Λευκωσίας. Και προπάντων τα μυαλά των διεκδικούντων να κυβερνήσουν από το 2023 σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ και πιο επείγουσα απ’ όλες πρόβλεψη είναι μία:

– Πώς θα δράσει αυτό το κρίσιμο για τον ίδιο έτος και για την Τουρκία, ο Ερντογάν, κατά το ήδη υπερφορτισμένο προκαταβολικά από τον ίδιο 2023.

– Προγραμματίζει ζωτικές για τον ίδιο εκλογές στο ασφυκτικώς μονοκρατούμενο υπό του ιδίου τουρκικού καθεστώτος.

– Προγραμματίζει δράσεις επαλήθευσης της επιχειρούμενης από τον ίδιο παλινόρθωσης μιας νεο-οθωμανικής και ισλαμικής Τουρκίας στα 100 χρόνια από την εγκαθίδρυση το 1923 της Κεμαλικής Τουρκίας.

– Μεθοδεύει και διακηρύσσει την αναβάθμιση της Τουρκίας από το επίπεδο της περιφερειακής στο επίπεδο της παγκόσμιας δύναμης.

– Προτάσσει πεισματικά και με μονομανία ως σπουδαιότερο και κύριο, έναντι όλων των άλλων, στόχο του, την υποταγή του Ελληνισμού (Ελλάδος και Κύπρου) στην θέλησή του και στους δικούς του σχεδιασμούς.

– Με τη βεβαιότητα ότι εάν το κατορθώσει, θα μπορέσει εν συνεχεία να επιβάλει τους όρους του στις άλλες υπερδυνάμεις, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα καθώς και σε όλους τους άλλους περιφερειακούς «παίκτες», σε υλοποίηση του απαρέγκλιτα εφαρμοζόμενου επί 20ετία «ιερότερου κορανίου» της νεο-οθωμανικής πολιτικής του, το οποίο είχε εκπονήσει από το 2001 ο δικός του τότε Αχμέτ Νταβούτογλου σε βιβλίο υπό τον τίτλο «Το Στρατηγικό Βάθος και η Διεθνής Θέση της Τουρκίας».

ΣΥΝΕΠΩΣ το σημαντικότερο καθήκον για τους όποιους επίδοξους να κυβερνήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και κριτήριο για όλους τους πολίτες – ψηφοφόρους που θα τους επιλέξουν για να τους δώσουν την εντολή είναι – φρονούμε και ελπίζουμε – ένα:

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ της Αποτρεπτικής Ισχύος του Ελληνισμού απέναντι στην Τουρκία. Ούτως ώστε ο κάθε Ερντογάν να βγάλει εντελώς απ’ το μυαλό του ότι θα ρισκάρει καν «να έρθει ξαφνικά ένα βράδυ».

ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ μπορούμε οι Έλληνες να το κατορθώσουμε συνεργαζόμενοι και δρώντας επιμόνως ώστε ο Ελληνισμός, με αμφότερα τα κράτη του και τη Διασπορά, να καταστεί ισχυρότερος και πολύ πιο άτρωτος.

Καλόν νέον έτος και Καλή Λευτεριά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube