Έρευνα στην κατοικία της Καϊλή από τις βελγικές αρχές – Βρέθηκαν 600.000 ευρώ μετρητά – Σύλληψη του συζύγου της

Έρευνα στην κατοικία της Καϊλή από τις βελγικές αρχές – Βρέθηκαν 600.000 ευρώ μετρητά – Σύλληψη του συζύγου της

Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή με απόφαση Ν. Ανδρουλάκη, εν μέσω έρευνας στο Βέλγιο για διαφθορά

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του προέδρου του κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι βελγικές αρχές φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στην κατοικία της κυρίας Καϊλή όπου και εντόπισαν σε μετρητά το ποσό των περίπου 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βελγικές αρχές φέρονται να έχουν προσαγάγει την Ελληνίδα ευρωβουλευτή και να έχει ανακριθεί για το ζήτημα της χρηματοδότησης από καταριανό fund.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυρία Καϊλή έχει επιστρέψει στην κατοικία της στις Βρυξέλλες ενώ ο σύντροφός της έχει συλληφθεί.

Νωρίτερα η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε πως τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια “χώρα του Κόλπου”, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir: “Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο “FG” πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, είχε συναντήσει τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλ Μαρί, την 1η Νοεμβρίου.

Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή με απόφαση Ν. Ανδρουλάκη, εν μέσω έρευνας στο Βέλγιο για διαφθορά

Τι ερευνούν οι βελγικές αρχές

Η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις “διαφθοράς” και “ξεπλύματος χρήματος” στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές “υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση” εντός αυτού του οργάνου.

Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας από δικαστή των Βρυξελλών, πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι έρευνες από την αστυνομία σε διάφορους δήμους της βελγικής πρωτεύουσας (όπου έχει την έδρα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

“Αυτή η επιχείρηση στόχευε ιδιαίτερα βοηθούς βουλευτών που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην ευρωβουλευτής”, τόνισε η εισαγγελία.

Η ενόχληση Ανδρουλάκη με την αναφορά Καϊλή για το Κατάρ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή είχε πρόσφατα (22 Νοεμβρίου) προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της εξ αφορμής των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ . Η κα Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”, επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO).

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη (BLUE SKY): “Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube