Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Δεκεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία στο Νικολάεφ και το Κίεβο, σύζυγοι και παιδιά Ουκρανών στρατιωτικών

Διαμαρτυρία στο Νικολάεφ και το Κίεβο, σύζυγοι και παιδιά Ουκρανών στρατιωτικών

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν στιγμιότυπα των διαμαρτυριών συζύγων και παιδιών στρατιωτικών, που δεν έχουν λάβει νέα τους εδώ και μήνες.

Οι γυναίκες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν : «Επιστρέψτε τον άντρα μου», «Μισό χρόνο είναι άφαντος», «Επιστροφή των συγγενών μας από την αιχμαλωσία», «Μας υπερασπίστηκαν τώρα ήρθε η σειρά μας».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι διαμαρτυρίες είναι δράσεις των συγγενών των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου είναι απαιτητικές  και όχι υποστηρικτικές. Ζητούν την άμεση επιστροφή των συγγενών τους.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Μιρόβογε Ομποζρένιγε» στην περίπτωση του Νικολάεφ, πολλές από τις γυναίκες είναι οι μητέρες και οι σύζυγοι των στρατιωτών της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αυτή χτυπήθηκε από ρωσική μονάδα, όπου η ταξιαρχία υπέστη μεγάλες απώλειες. Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες είναι απίθανο να ενημερώθηκαν για αυτό, όπως σημειώνεται.

Στο Κίεβο, συγγενείς των μαχητών της 56ης, 58ης και 118ης ταξιαρχίας, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις κατευθύνσεις Ντόνετσκ και Ουγκλεντάρ, ήρθαν στην πλατεία. 

Το Κίεβο δεν ενημερώνει άμεσα για τις απώλειες  των υπερασπιστών του και οι πραγματικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Λίγες, άλλωστε, είναι οι ανταλλαγές αιχμαλώτων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας και δεν υπάρχει ενημέρωση για την τύχη των στρατιωτικών στο μέτωπο.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube