Weather Icon
Γερμανία , Ουκρανία , Ρωσία 28 Δεκεμβρίου 2022

Άνγκελα Μέρκελ: Δεν έχω ιδέα για το πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Άνγκελα Μέρκελ: Δεν έχω ιδέα για το πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Δηλώσεις της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου για την Ουκρανία

Δεν έχει τεθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής μου σε μια πιθανή διαδικασία διαπραγμάτευσης είπε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας
Την θέση ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία διατύπωσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία επισήμανε πως δεν έχει τεθεί το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κάποια πιθανή διαδικασία διαπραγμάτευσης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
«Τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει τεθεί» ανέφερε σε δηλώσεις της στο εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό Sette η Merkel.
«Προφανώς και σταδιακά θα καταλήξουμε σε διαπραγματεύσεις. Οι πόλεμοι συνήθως τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας ειρήνης που επιβάλλεται – την οποία πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και εγώ, δεν την θέλουμε – και ανοιχτών, φιλικών διαπραγματεύσεων. Δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο» επισήμανε η πρώην καγκελάριος.

Λογικές οι αποφάσεις μας

Κληθείσα να σχολιάσει την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της απέναντι στη Ρωσία και στην Ουκρανία, η Merkel υποστήριξε ότι η κυβερνητική γραμμή που υποστήριξε «εξακολουθεί να της φαίνεται λογική».
«Όλα είχαν να κάνουν με το να εμποδίσουμε έναν πόλεμο, αντίστοιχο με αυτόν που συμβαίνει τώρα. Αποτύχαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος να προσπαθήσουμε» υποστήριξε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Τι είχε πει για τις συμφωνίες του Μινσκ

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, η Merkel σε δηλώσεις της στη Die Zeit είχε αναφέρει πως οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ουκρανία ώστε να γίνει πιο ισχυρή.
Όπως είχε αναφέρει τότε, όλοι αντιλαμβάνονταν ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τα όσα συνέβησαν τον Φεβρουάριο 2014 – όταν και ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ουκρανών στο Donbass τον Απρίλιο του ίδιου έτους – είχαν απλά «παγώσει» με τις συμφωνίες του Μινσκ και ότι το πρόβλημα δεν είχε λυθεί.
Μάλιστα, η Merkel είχε υποστηρίξει πως εκείνη την περίοδο το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να δώσει στην Ουκρανία τη βοήθεια, που της προσφέρει σήμερα.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία, με πολλούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν πως οι δηλώσεις αυτές της Merkel αποδεικνύουν την υποκρισία της Δύσης απέναντι στη ρωσική πλευρά για την ουκρανική κρίση και αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επιχείρησης που ανελήφθη τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube