Weather Icon

Τουρκικό μη επανδρωμένο βομβαρδίζει την πατρίδα των Γεζίντι στο Σιντζάρ, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Τουρκικό μη επανδρωμένο βομβαρδίζει την πατρίδα των Γεζίντι στο Σιντζάρ, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπληξε το κέντρο του Σιντζάρ (Σενγκάλ) στο βόρειο Ιράκ, την Πέμπτη, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους δύο ανθρώπους. Πρόκειται για την δεύτερη αεροπορική επιδρομή αυτή την εβδομάδα.

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβάρδισε ένα όχημα την Πέμπτη στο κέντρο του Σιντζάρ (Σενγκάλ), την πατρίδα του λαού των Γεζίντι, οι οποίοι υπήρξαν θύματα γενοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το 2014, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ το Roj News.

Το χτύπημα σημειώθηκε στις 18:20 τοπική ώρα, με στόχο ένα όχημα Toyota Hilux στη συνοικία Ελνίσρ του Σιντζάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας κάτοικος ονόματι Μουχσίν Σαμό και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Οι επιθέσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και στο ιρακινό Κουρδιστάν έχουν συχνά στόχο αμάχους. Την 1η Νοεμβρίου, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε στο ιερό Χερίν Μεμάν, έναν τόπο προσκυνήματος στο κέντρο του Σιντζάρ, προκαλώντας εκτενείς ζημιές στο κτίριο.

Η Τουρκία πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές με πολεμικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα εναέρια σκάφη (drones) στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ), στο πλαίσιο των “αντιτρομοκρατικών” της επιχειρήσεων, με στόχο τους μαχητές και τις θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Το Λαϊκό Συμβούλιο του Σενγκάλ καταδίκασε τις επιθέσεις σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να αποτρέψουν τους Γεζίντι να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να προκαλέσουν περαιτέρω ανασφάλεια και αστάθεια στον λαό του Σιντζάρ.

Εκατοντάδες χιλιάδες Γεζίντι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τη γη τους, χιλιάδες σκοτώθηκαν, ενώ και χιλιάδες γυναίκες και νεαρά κορίτσια απήχθησαν από το ISIS το 2014. Σήμερα η τύχη 2700 απαχθεισών γυναικών Γεζίντι παραμένει ακόμα άγνωστη.

Το Λαϊκό Συμβούλιο του Σενγκάλ κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP) ότι βοήθησε την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) κατά τις επιθέσεις στο Σιντζάρ και κάλεσε τους Γεζίντι να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις και τη συνεργασία του KDP.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube