Weather Icon

Στο στόχαστρο το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια – Κίνδυνος καταστροφής

Στο στόχαστρο το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια – Κίνδυνος καταστροφής

Εξακολουθούν να βομβαρδίζουν με δυτικά όπλα οι Ουκρανοί υποστηρίζει η Ρωσία – Στη δικαιοδοσία της ρωσικής Rosenergoatom το εργοστάσιο

Την αποτροπή επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia ανακοίνωσε ο Nikolai Patrushev, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί εξακολουθούν να βομβαρδίζουν τον σταθμό, γεγονός που αυξάνει την παγκόσμια ανησυχία για τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.

«Λάβαμε πληροφορίες από τις ειδικές υπηρεσίες μας για την αποτροπή ενέργειες στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia» ανέφερε ο Patrushev μιλώντας σε συνεδρίαση των γραμματέων των Συμβουλίων Ασφαλείας των κρατών που μετέχουν στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών.
Πάντως, οι Ουκρανοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι αυτή είναι που βομβαρδίζει το πυρηνικό εργοστάσιο και συγκεκριμένα τις ενεργειακές υποδομές, από τις οποίες ηλεκτροδοτείται ο σταθμός της Zaporizhia με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και να λειτουργεί με γεννήτριες ντίζελ.

Βομβαρδίζουν με δυτικά όπλα

«Τα ουκρανικά νεοναζιστικά στρατεύματα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia με όπλα που τους έχει δώσει η Δύση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή» υποστήριξε ο Patrushev.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Όπως είπε, η πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας και επιστημόνων του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia, δεν ήταν αρκετή για να μπει τέλος στις επιθέσεις κατά του πυρηνικού εργοστασίου και να καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα το καθεστώς του Κιέβου για αυτές τις ενέργειες.
Όπως είπε ο Patrushev, υπάρχουν εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο και βλέπουν τι συμβαίνει, ποιος και από πυροβολεί και εξαπολύει επιθέσεις.

Κανείς δεν μιλά

«Και όμως κανείς δεν μιλά για το ότι τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν ένα πυρηνικό σταθμό.
Τα ΜΜΕ προκαλούν σάλο, κατηγορώντας τη Ρωσία για αυτό.
Η δήλωση Zelensky για προληπτικό πυρηνικό «χτύπημα» κατά της Ρωσίας επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια της σημερινής ηγεσίας της Ουκρανίας» τόνισε ο Patrushev, ο οποίος υποστήριξε πως η Ουκρανία έχει εξελιχθεί στο παγκόσμιο κέντρο του ακροδεξιού εξτρεμισμού.

Καθεστώς μαριονέτα

Ο Patrushev κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι αυτοί ήταν πίσω από το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία και ότι αυτοί ήταν που ενορχήστρωσαν τη μετατροπή της Ουκρανίας σε ένα αντιρωσικό κράτος με απώτερο στόχο να θρυμματιστεί και εν τέλει να εξαφανιστεί το ρωσικό έθνος.
«Η Ρωσία μάχεται ένα καθεστώς – μαριονέτα» υποστήριξε ο Patrushev, ο οποίος ανέφερε πως οι απλοί Ουκρανοί χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό «εργαλείο» για τον περιορισμό της Ρωσίας.
Μάλιστα ο Patrushev χαρακτήρισε τρομοκρατική την επίθεση των Ουκρανών στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, καθώς, όπως είπε, επωφελήθηκαν του θαλάσσιου διαδρομού ασφαλείας για την εξαγωγή των σιτηρών, ενώ επανέλαβε ότι το Κίεβο ετοιμάζει μια «βρώμικη βόμβα» με τη συνδρομή τη Δύσης.

Στον έλεγχο της Ρωσίας το πυρηνικό εργοστάσιο

Εν τω μεταξύ, το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia φέρεται να περνά στον έλεγχο και στη δικαιοδοσία της Rosenergoatom, του ρωσικού φορέα εκμετάλλευσης πυρηνικών σταθμών.
Σε δηλώσεις του ο Renat Karchaa, σύμβουλος του γενικού διευθυντή της Rosenergoatom, είπε ότι αυτή η μετάβαση θα συμβεί αφού το εργοστάσιο εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα καυσίμου.
«Η ενσωμάτωση του εργοστασίου και του προσωπικού του στη δικαιοδοσία της Rosenergoatom έχει αρχίσει» είπε ο Alexander Volga, επικεφαλής της πόλης Energodar που έχει διοριστεί από τις ουκρανικές αρχές.
«Μετά την άφιξη εκπροσώπων του επιχειρησιακού οργανισμού από τη Ρωσική Ομοσπονδία, άρχισαν οι εργασίες για την ενσωμάτωση του εργοστασίου και του ίδιου του προσωπικού στη δικαιοδοσία της εταιρείας Rosenergoatom.
Οι άνθρωποι που έμειναν αποφάσισαν για την επιλογή της χώρας στην οποία θα ζούσαν.
Οι κάτοικοι επέλεξαν τη Ρωσία ως τόπο διαμονής, ως τόπο εργασίας.
Το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia είναι ήδη αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας» υποστήριξε ο Volga.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube