Weather Icon

Στο Κεργακουνίκ οι παρατηρητές της ΕΕ! Κατέγραψαν επιθέσεις κατά των συνόρων της ΑΡμενίας από το Αζερμπαϊτζάν

Στο Κεργακουνίκ οι παρατηρητές της ΕΕ! Κατέγραψαν επιθέσεις κατά των συνόρων της ΑΡμενίας από το Αζερμπαϊτζάν

Οι παρατηρητές της ΕΕ στην περιοχή Gegharkunik έχουν ήδη βεβαιωθεί και καταγράψει ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει διαπράξει επιθετικότητα κατά των συνόρων της Αρμενίας και ότι υπάρχουν κατεχόμενα εδάφη. Τα παραπάνω είπε ο κυβερνήτης της περιοχής Γκεγκαρκουνίκ Καρέν Σαργκσιάν σε ενημέρωση με δημοσιογράφους στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Σύμφωνα με τον Σαργκσιάν, τα κεντρικά γραφεία των παρατηρητών της ΕΕ βρίσκεται στο Γκεγκαρκουνίκ, αλλά εργάζονται σε 11 οικισμούς. Όπου ακριβώς εκτελείται η υπηρεσία παρακολούθησης, δεν μίλησε.

«Παρατηρούν τα σύνορα κάθε μέρα, κάθε μέρα βρίσκουν κάτι νέο. ΚΟρισμένοι παρατηρητές έχουν ήδη βεβαιωθεί και καταγράψει ότι διαπράχθηκε επιθετικότητα στα σύνορα της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν και ότι υπάρχουν κατεχόμενα εδάφη», είπε.

Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι στην περιοχή Γκεγκαρκούνικ δουλεύουν 8 παρατηρητές.

«Σχετικά με το θέμα των χαρτών και την τρέχουσα τοποθεσία των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, είναι βέβαιοι ότι υπάρχουν κατεχόμενα μέρη στα εδάφη της Αρμενίας, και ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε ο κυβερνήτης.

Με αποτελέσματα της συνάντησης του Πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 6 Οκτωβρίου 2022, υιοθετήθηκε μια δήλωση, στην οποία τονίζεται ότι η Αρμενία συμφώνησε να ενθαρρύνει την πολιτική αποστολή της ΕΕ κατά μήκος των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν. Το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησε να συνεργαστεί με αυτήν την αποστολή στον βαθμό που το αφορά. Η αποστολή θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Οκτώβριο για περίοδο δύο μηνών. Σκοπός της αποστολής θα είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και η διευκόλυνση του έργου των συνοριακών επιτροπών μέσω των εκθέσεων της.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube