Σουηδός βουλευτής αντιτίθεται στον εκβιασμό της Τουρκίας

Σουηδός βουλευτής αντιτίθεται στον εκβιασμό της Τουρκίας

Αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) έχει ξεκινήσει διπλωματικές επαφές με Σουηδούς πολιτικούς σχετικά με την πρόσφατη θέση της σουηδικής κυβέρνησης για τις κουρδικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος και βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς, Χάκαν Σβένελινγκ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες πολιτικές της νέας σουηδικής κυβέρνησης και τον εκβιασμό της Τουρκίας.

Αντιπροσωπεία από την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κόμμα της Αριστεράς στη Σουηδία και συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων, Χάκαν Σβένελινγκ, στις 10 Νοεμβρίου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της AANES και ο Σβένελινγκ συζήτησαν την προσέγγιση της νέας κυβέρνησης έναντι των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια και ανατολική Συρία, τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τις πρόσφατες σχέσεις με το τουρκικό κράτος.

Δηλώνοντας ότι κατανοούν τη σουηδική προσπάθεια για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι η Σουηδία δεν πρέπει να προωθήσει την υποψηφιότητά της εις βάρος του κουρδικού λαού, ο οποίος πάλεψε και νίκησε τον ISIS και πραγματοποίησε αμέτρητες θυσίες για τη δημοκρατία και την ειρήνη στην περιοχή.

Σχετικά με την πρόσφατη θέση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, ο Χάκαν Σβένελινγκ είπε ότι θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα για να ανατρέψει την απόφαση της νέας κυβέρνησης προτού συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Ο Σβένελινγκ σημείωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Αυτόνομη Διοίκηση και τον κουρδικό λαό, αναφέροντας ότι κράτησε ξεκάθαρη και αντίθετη στάση στο τριμερές μνημόνιο που υπογράφηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Μετά την προσπάθεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία είχε ζητήσει από τις δύο σκανδιναβικές χώρες να συμμορφωθούν με τα αιτήματά της σχετικά με ομάδες που θεωρεί “τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τομπίας Μπίλστρομ, δήλωσε στις 4 Νοεμβρίου ότι η Σουηδία θα αποστασιοποιηθεί από τις συριακές κουρδικές ομάδες λόγω υποτιθέμενων διασυνδέσεων με το PKK.

Στη συνέχεια, ο Σουηδός Πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα στις 8 Νοεμβρίου και υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με τα τουρκικά αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης ακτιβιστών, με αντάλλαγμα την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube