Weather Icon

Σι Τζινπίνγκ: Κίνα και Γερμανία πρέπει να συνεργαστούν στον «χαοτικό» κόσμο

Σι Τζινπίνγκ: Κίνα και Γερμανία πρέπει να συνεργαστούν στον «χαοτικό» κόσμο

Σε εξέλιξη είναι η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Πεκίνο

«Ως μεγάλες δυνάμεις με επιρροή, η Κίνα και η Γερμανία θα πρέπει να συνεργαστούν σε αυτή τη χαοτική και μεταβαλλόμενη κατάσταση για να συνεισφέρουν περισσότερο στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη», είπε ο Σι Σι Τζινπίνγκ στον Όλαφ Σολτς.

Σε εξέλιξη είναι η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Πεκίνο, όπου συνάντησε τον Κινέζο πρόεδρο.

Ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τον Όλαφ Σολτς να εργαστούν από κοινού οι χώρες τους για την ειρήνη σε έναν «χαοτικό» κόσμο. Πρόκειται για έκκληση για στενότερους δεσμούς που έρχεται καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Βρυξελλών και Πεκίνου, σημειώνει το Bloomberg.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Πεκίνο το πρωί της Παρασκευής ενόψει των πρώτων κατ’ ιδίαν συνομιλιών τους από τότε που ανέλαβε ο Σολτς τα καθήκοντά του, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Ως μεγάλες δυνάμεις με επιρροή, η Κίνα και η Γερμανία θα πρέπει να συνεργαστούν σε αυτή τη χαοτική και μεταβαλλόμενη κατάσταση για να συνεισφέρουν περισσότερο στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη», είπε ο Σι, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό China Central Television. Πρόσθεσε ότι η συνάντησή τους θα διευκολύνει το «επόμενο στάδιο» των σχέσεων Κίνας-Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ηγέτης είπε ότι η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε σε «μια περίοδο μεγάλης έντασης», καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αμφισβήτησε την τάξη που βασίζεται σε κανόνες. «Μπορούμε τώρα να μιλήσουμε συγκεκριμένα και άμεσα μεταξύ μας για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος και στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Κίνας», πρόσθεσε. Ο Σολτς είπε ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν επίσης πώς να προάγουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, καθώς και πώς να διαχειριστούν θέματα όπως η παγκόσμια πείνα, η κλιματική αλλαγή και το χρέος άλλων χωρών.

Ο Σολτς είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται την Κίνα από την έναρξη της πανδημίας.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube