Weather Icon

Νόμο που βάζει λουκέτο στις εταιρείες …predator φέρνει η κυβέρνηση – Ζητάει ντοκουμέντα για τις υποκλοπές

Νόμο που βάζει λουκέτο στις εταιρείες …predator φέρνει η κυβέρνηση – Ζητάει ντοκουμέντα για τις υποκλοπές

Η κυβέρνηση βλέπει πίσω από τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σενάρια αποσταθεροποίησης ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με την ΝΔ κολλημένη στον τοίχο.

Μουδιασμένη η ΝΔ παρακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται να ..επιστρέψει στην εξουσία πάνω στο άρμα των καταγγελιών για τις υποκλοπές. Υπάρχει ανησυχία για το ποια άλλα ονόματα μπορεί να βγουν ότι ήταν υπό παρακολούθηση και αν μέσα σε αυτά ήταν και πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξοργισμένος επισήμανε ότι «καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται». «Ντροπή και αίσχος να λέει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον ΥΠΕΞ» τόνισε στη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1. «Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά; Να καταγράφεται αυτό χωρίς κανένα στοιχείο;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ!

Έδειξε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από το «Ντοκουμέντο». «Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας» τόνισε. «Δική του στρατηγική είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».
Η κυβέρνηση βλέπει πίσω από τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σενάρια αποσταθεροποίησης ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με την ΝΔ κολλημένη στον τοίχο. Το κλίμα είναι δυσώδες. Η απασφαλισμένη βόμβα βρίσκεται στην αυλή της Δικαιοσύνης.

Στοιχεία!

«Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Να απαντήσουν πειστικά ποιοι τους τα έδωσαν» τόνισε. «Δεν μπορεί να πετάς έτσι λάσπη και να λες μου τα έδωσαν δύο παιδιά. Ας μην τα δώσει σε μας, ας τα δώσει στη Δικαιοσύνη».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε, πάντως, για πρώτη φορά ότι «υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το Predator».
«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει» τόνισε. «Είναι άλλο πράγμα να κατηγορείται ο πρωθυπουργός. Δεν γνωρίζω (σ.σ. ποιος είναι πίσω). Θα το ξεδιαλύνουμε. Θα ψηφίσουμε διάταξη για την απαγόρευση. Προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση μελών της κυβέρνησής του δεν νοείται στη δημοκρατία. Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά επειδή έχω αναλάβει να πάω τη χώρα σε δρόμο ενός εκσυγχρονισμού».

Το ερώτημα είναι ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το «κέντρο», ποιους πραγματικά παρακολουθούσαν και ποιος έχει στην κατοχή του αυτό το παράνομο υλικό που θέτει σε ομηρία το πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό σύστημα. Κι εδώ το λόγο τον έχουν οι εισαγγελείς.
Βασικές διατάξεις του νόμου!
Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWPOST η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει νόμο ενδεχομένως και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο οποίος θα απαγορεύει την εμπορία και χρήση των παράνομων λογισμικών που φτάνουν γύρω στα 500 στην Ευρώπη όπως είπε ο πρωθυπουργός. Σήμερα συμβαίνει το παράδοξο στη χώρα μας να επιτρέπεται η εμπορία αλλά όχι η χρήση, γεγονός που γεννά το ερώτημα γιατί το αγοράζει κάποιος εάν δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
Άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ποιος το κάνει. Τουλάχιστον να μπει ένα μπλόκο σε αυτόν που το πουλάει.

Ο ίδιος νόμος θα προβλέπει:
-Άρση απορρήτου στις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ μόνο για πολιτικά πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση και επιθυμούν να πληροφορηθούν τον λόγο.
-Αυστηροποίηση των όρων έγκρισης από τις επιτροπές της ΕΥΠ, ενός αιτήματος για νόμιμη επισύνδεση.
-Δυο εισαγγελείς θα ελέγχουν τη νομιμοποίηση μιας επισύνδεσης.
-Παρεμβάσεις και στην εσωτερική λειτουργία της ΕΥΠ στην κατεύθυνση των φίλτρων.
-Θα εισαχθούν διατάξεις και για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας.
Άλλο η ΕΥΠ άλλο το predator

«Η ελληνική πολιτεία δεν αγόρασε και χρησιμοποίησε τα λογισμικά και πρώτοι εμείς θέλουμε να μάθουμε ποιοι τα χειρίζονταν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΑΝΤ1. «Όσοι το διέταξαν, όσοι το διακινούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Θα διαλευκανθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης»
Μπρα ντε φερ με την πρόταση μομφής

Ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αφού θεωρεί ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση. Γνωρίζει βεβαίως ότι στην παρούσα φάση σε μία πρόταση μομφής θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και από τους 156 βουλευτές της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλιπαρεί για μια ψήφο εμπιστοσύνης αλλά από την άλλη είτε πιστεύει ότι αμφισβητείται εσωκομματικά οπότε θα έπρεπε να κάνει την πρόταση μομφής είτε όχι, οπότε απλώς το λέει για να το πει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε πρόταση μομφής επειδή έκλεισε η Αττική Οδός και τώρα που έχουμε ‘σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας’, δεν έρχεται στη Βουλή, να κάνει πρόταση μομφής»…
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πάει η χώρα σε εκλογές το 2023 σε συνθήκες σταθερότητας. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές» τόνισε.
Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών και εβδομάδων θα δείξουν ενδεχομένως και το χρόνο των εκλογών, εάν θα επισπευστούν ή εάν θα γίνουν στην ώρα τους και υπό ποιες συνθήκες.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube