Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 28 Νοεμβρίου 2022

Η Ουκρανία βυθίζεται στο σκοτάδι! Σενάρια μερικής εκκένωσης του Κιέβου

Η Ουκρανία βυθίζεται στο σκοτάδι! Σενάρια μερικής εκκένωσης του Κιέβου

Έχει καταστραφεί το 55% του δικτύου με αποτέλεσμα οι διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς ενώ πάνω από 20 εκατ Ουκρανοί έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από μια ημέρα…

Στο σκοτάδι κινδυνεύει να βυθιστεί η Ουκρανία εξαιτίας των συνεχών βομβαρδισμών των Ρώσων κατά των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει καταστραφεί το 55% του δικτύου με αποτέλεσμα οι διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς ενώ πάνω από 20 εκατ Ουκρανοί έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από μια ημέρα…

Την ίδια στιγμή στο στρατιωτικό μέτωπο οι Ουκρανοί δέχονται άγριο σφυροκόπημα από τους Ρώσους, μόνο τις τελευταίες ημέρες οι Ουκρανοί έχουν 250 τραυματίες την ημέρα… χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί…

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι ευρωπαίοι πολιτικοί… βλέπουν τις ΗΠΑ να πλουτίζουν και η Ευρώπη να βυθίζεται στα προβλήματα και όλα αυτά… για να στηρίξουν οι ΗΠΑ τον Zelensky αδιαφορώντας για τους συμμάχους….

Υπουργείο Άμυνας Αυστρίας: Η Ουκρανία κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι…

Η Ουκρανία θα βυθιστεί στο σκοτάδι χωρίς συστήματα αεράμυνας για την προστασία των υποδομών. Ο συνταγματάρχης του αυστριακού υπουργείου Άμυνας Markus Reisner σημείωσε ότι παρά τις προμήθειες από τη Δύση, «λόγω του τεράστιου μεγέθους της χώρας και του μεγάλου αριθμού αντικειμένων που απαιτούν προστασία, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάτι για αυτό»
«Εάν δεν δοθούν μεγάλης κλίμακας συστήματα αεράμυνα, τότε σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει απόλυτο σκοτάδι στην Ουκρανία, γιατί όλες οι κρίσιμες υποδομές θα σταματήσουν να λειτουργούν».
Σημείωσε ότι στην αρχή των εχθροπραξιών, το ένα τρίτο της αεράμυνας της Ουκρανίας καταστράφηκε.
Η Ευρώπη παρέχει υποστήριξη αλλά είναι περιορισμένη και τα αποθέματά της εξαντλούνται.
Η αμυντική βιομηχανία θα χρειαστεί κρατικές εγγυήσεις για να εξασφαλίσει επενδύσεις.

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ουκρανία όσον αφορά το ενεργειακό της σύστημα επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko, ο οποίος αφού υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό τα black out να συνεχιστούν έως και την ερχόμενη άνοιξη, δεν απέκλεισε και τα χειρότερα σενάρια, όπως είναι η μερική εκκένωση του Κιέβου.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο RBC-Ukraine ο Klitschko προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να είναι έτοιμοι για όλα τα σενάρια.

Χωρίς ρεύμα έως την άνοιξη

Όπως είπε, θα πρέπει να προετοιμαστούν για συνεχόμενες διακοπές ρεύματος που μπορούν να κρατήσουν έως την ερχόμενη άνοιξη.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι οι διακοπές ρεύματος μπορεί να συνεχιστούν έως την άνοιξη.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Αυτό οφείλεται στις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και στο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν συσκευές που παρέχουν θερμότητα, κάποιος έχει ζεστά πατώματα.
Οι άνθρωποι καταναλώνουν πάντα περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια όταν ο καιρός είναι κρύος, και για αυτό υπάρχει μεγάλο φορτίο στο ενεργειακό σύστημα» υπογράμμισε ο Klitshcko.

Σενάριο μερικής εκκένωσης

Μάλιστα ο Klitshcko παραδέχθηκε ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται το σενάριο μιας μερικής εκκένωσης του Κιέβου.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια, ακόμα και των άσχημων.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο κάθε ένας από εμάς έχει έναν αλγόριθμο ενεργειών, ακόμα και της εκκένωσης.
Δεν αποκλείω το χειρότερο σενάριο που είναι η εκκένωση.
Δεν θα υπάρξει πλήρης εκκένωση, ίσως γίνει μια μερική εκκένωση, αλλά απαγορεύεται να ονομάζεται εκκένωση.
Θα είναι μια προσωρινή μετεγκατάσταση ορισμένων κατηγοριών ανθρώπων στα προάστια, όπου θα μπορούν να υπάρχουν οι δέουσες υπηρεσίες» υποστήριξε ο Klitschko, ο οποίος μάλιστα κάλεσε όσους έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από την πόλη, να το πράξουν.
«Στην περίπτωση του κακού σεναρίου, καλό θα ήταν όποιος έχει στα προάστια ένα σπίτι με νερό, θέρμανση ή φίλους, να πάει» υπογράμμισε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Πυρά

Όπως είπε ο Klitschko αυτή τη στιγμή στο Κίεβο υπάρχουν 430 σημεία που παρέχουν θέρμανση και που λειτουργούν.
Ερωτηθείς για την κριτική που του ασκήθηκε σχετικά με ελλείψεις και προβλήματα στην οργάνωση, είπε πως το θέμα πολιτικοποιείται.
«Όταν συναντάω βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είτε σε παρακάμψεις είτε στα σημεία ελέγχου, μου λένε ότι όλα λειτουργούν καλά, και μετά τους βλέπω να κάνουν αναρτήσεις, στις οποίες λένε ότι όλα είναι άσχημα.
Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τους κατοίκους της πόλης ούτε για τους ξένους συμμάχους μας» είπε ο Klitschko, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή στο Κίεβο ζουν πάνω από 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι.
«Έχουμε περίπου 3,35 εκατομμύρια κατοίκους, υπολογισμός που βασίζεται στην χρήση των smartphones» τόνισε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Κριτική Zelensky

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι υπήρχαν πολλά παράπονα για τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην πρωτεύουσα.
Μάλιστα, είχε αναφέρει πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο οποίος έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με τον Zelensky τουλάχιστον πριν τη ρωσική εισβολή, είπε ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι ανούσια και ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube