Weather Icon
Μολδαβία , Ρωσία 29 Νοεμβρίου 2022

Η Μολδαβία προετοιμάζεται για περισσότερα μπλακ άουτ

Η Μολδαβία προετοιμάζεται για περισσότερα μπλακ άουτ

Λόγω του τρόπου με τον οποίο έχουν κατασκευαστεί οι υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη σοβιετική εποχή, όλες οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και σήμερα ρέουν μέσω της Ουκρανίας

Για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος είναι προετοιμασμένοι οι Μολδαβοί εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία σε ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με το BBC.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο έχουν κατασκευαστεί οι υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη σοβιετική εποχή, η Μολδαβία εξαρτιόταν από παλιά σχεδόν εξ ολοκλήρου από φθηνές εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά μέχρι και σήμερα σχεδόν όλες οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος ρέουν μέσω της Ουκρανίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διακοπές ρεύματος στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας έχουν οδηγήσει σε μπλακ άουτ σε όλη τη Μολδαβία, με προειδοποιήσεις για περισσότερες διακοπές λειτουργίας τις επόμενες ημέρες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της χώρας του. «Είναι απλό», λέει ο Αντρέι Σπίνου. «Δεν θέλουν η Μολδαβία να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο».

Η Μολδαβία λαμβάνει βοήθεια από την ΕΕ όπου και επιδοτεί τους πιο φτωχούς. Ωστόσο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις. Ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 30%, με πολλούς να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει εξαγριωθεί.

Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν είναι πλέον ασφαλής και έντιμος εταίρος, με το Κισινάου να προσπαθεί να απομακρυνθεί από την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube