Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία , Τρομοκρατία 23 Νοεμβρίου 2022

Εκτίμηση Δρ. Moshe Elad: «Ο βομβαρδισμός της Ιερουσαλήμ χρηματοδοτήθηκε από τον ηγέτη της Χαμάς στην Τουρκία»

Εκτίμηση Δρ. Moshe Elad: «Ο βομβαρδισμός της Ιερουσαλήμ χρηματοδοτήθηκε από τον ηγέτη της Χαμάς στην Τουρκία»

Ο Συνταγματάρχης ε.α. και τέως Συντονιστής Ασφαλείας με την Παλαιστινιακή Αρχή, Δρ. Moshe Elad, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Israel National News – Arutz Sheva ότι είναι απίθανο η διπλή βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ να οργανώθηκε εντός της πόλης, εξαιτίας της αποτελεσματικότητας των μηχανισμών ασφαλείας, να εμποδίσουν την μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Σύμφωνα με τον Δρ. Elad, ο πυρήνας που πραγματοποίησε την επίθεση, πιθανότατα προερχόταν από την ανατολική Ιερουσαλήμ και είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για τρομοκράτες της Χαμάς που έμαθαν πώς να συντονίζουν πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις, από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο . Δήλωσε, επίσης, ότι πιστεύει πως ο πυρήνας μπορεί να χρηματοδοτήθηκε από τον Saleh Arouri, στρατιωτικό ηγέτη και χρηματοδότη της Χαμάς που ζει στην Τουρκία.

Ο Δρ. Elad συνεχίζει λέγοντας ότι τέτοιες ομάδες έχουν ήδη επιδείξει ικανότητες σχετικές με την τρομοκρατία στο παρελθόν ενώ εκμεταλλεύονται την σχεδόν απεριόριστη ελευθερία μετακίνησης που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο ίδιος ο Saleh Arouri, είπε ο Δρ. Elad, έχει υποστηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι Άραβες κάτοικοι της ανατολικής Ιερουσαλήμ θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο τις ισραηλινές τους ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας τους που δεν έχουν οι κάτοικοι της Παλαιστινιακής Αρχής. Ακόμη, σημείωσε πως η σημερινή επίθεση απαιτούσε προσεκτική προετοιμασία, χρηματοδότηση, εκπαίδευση και συντονισμό, σε αντίθεση με τις επιθέσεις μαχαιρώματος ή εμβολισμού που παρατηρούνται στις περιπτώσεις μοναχικών λύκων.

Ο Arouri, ο οποίος διορίστηκε αρχηγός της Χαμάς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια το 2021, ζει στην Τουρκία από τον Νοέμβριο του 2021. Ο Δρ Elad είπε ότι η Τουρκία δεν είναι ευχαριστημένη με τον Saleh Arouri για τα προβλήματα που της δημιουργεί. «Είμαι έκπληκτος που είναι ακόμα ζωντανός»: είπε ο Dr. Elad. «Άνθρωποι σαν αυτόν είναι συχνά στον αντιτρομοκρατικό μας χάρτη. Δεν μας δημιουργεί  λιγότερα προβλήματα από όσα μας δημιουργούσε ο Abu Jihad. Θα έρθει η ώρα του».

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.israelnationalnews.com/news/363287

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube