Ευτυχώς υπάρχει ο Μενέντεζ, αλλά εμείς τι κάνουμε;

Ευτυχώς υπάρχει ο Μενέντεζ, αλλά εμείς τι κάνουμε;

Σημαντική η συνεισφορά του Μενέντεζ στο Κυπριακό

 Η Θέση του “Φ”   

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για τα εθνικά θέματα της Κύπρου και της Ελλάδας είναι η διατήρηση του ελέγχου της αμερικανικής Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς. Κι αυτό γιατί τούτο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει και στον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ να παραμείνει πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, που έχει μεγάλη δύναμη. Αν και η σύνθεση της Γερουσίας μπορεί να μην είναι ακόμη επίσημη, φαίνεται ότι ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ θα παραμείνει πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων. Από αυτή τη θέση έχει σημαντική εξουσία και ο ρόλος του είναι καθοριστικός και για ζητήματα, τα οποία μας αφορούν ως Ελλάδα και Κύπρος. Όπως συναφώς αναφέρεται ακόμη και ως υψηλόβαθμο στέλεχος θα μπορούσε να είχε σημαντική εξουσία συμπεριλαμβανομένου του βέτο στις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού σε ξένες χώρες, στην προκειμένη περίπτωση την Τουρκία. Είναι σαφές ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής, που θα παραμείνει, ορίζει την ατζέντα και επηρεάζει τις συζητήσεις, όπως και τις αποφάσεις. 

Ο ΡΟΜΠΕΡΤ Μενέντεζ, όπως είναι γνωστό, αντιτίθεται στο αίτημα της Τουρκίας για την αγορά 40 αεροσκαφών F-16 και την αναβάθμιση άλλων 80, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι καθηλωμένα σε στρατιωτικά αεροδρόμια. Σημειώνεται συναφώς ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή την 39η μαύρη επέτειο από τη μονομερή ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του ψευδοκράτους, την οποία διοργάνωσε η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαρος. Μεταξύ άλλων είπε πως «η συνεχιζόμενη προθυμία του Ερντογάν να επιβληθεί στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αμερική να σταθεί πλάι-πλάι με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαι περήφανος που είμαι επί μακρόν υποστηρικτής του κυπριακού ζητήματος και των αγώνων για δεκαετίες για ασφάλεια και δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως γνωρίζετε, είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο θέμα της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Μενέντεζ ζήτησε από όλους, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση να προσπαθήσουν, να αγωνιστούν, για να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης και ελπίζουμε να εισακουστεί. Ως προς τον ίδιο, η δράση του επιβεβαιώνει πως προσπαθεί να αποχωρήσει ο κατοχικός στρατός από το νησί. Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά: Είναι ευτύχημα που είναι εκεί, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας, ο κ. Μενέντεζ. Χρειάζεται, όμως, και εμείς στην Κύπρο να κινητοποιηθούμε και να είμαστε περισσότερο διεκδικητικοί. Δεν θα περιμένουμε όλα από τρίτους, από τον κ. Μενέντεζ. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube