Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Κίνα 4 Νοεμβρίου 2022

ΕΕ – Μπορέλ: Δεν μπορούμε να βάλουμε την Κίνα στην ίδια κατηγορία με τη Ρωσία

ΕΕ – Μπορέλ: Δεν μπορούμε να βάλουμε την Κίνα στην ίδια κατηγορία με τη Ρωσία

Πολλά κράτη μέλη έχουν ισχυρή οικονομική σχέση με την Κίνα

Οι δυτικές χώρες πρέπει να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα, αλλά δεν μπορούν να βάλουν τη χώρα στην ίδια κατηγορία με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι σαφές ότι η Κίνα εδραιώνει μια νέα εποχή στην εξωτερική της πολιτική, και επίσης στην εσωτερική, η Κίνα γίνεται πολύ πιο διεκδικητική, πολύ περισσότερο μπαίνει σε αυτοδύναμη πορεία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Τζοζέπ Μπορέλ, στο περιθώριο συνάντησης της G7 στη Γερμανία.

«Είναι σαφές ότι θέλουμε να μειώσουμε τις εξαρτήσεις μας, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα τρωτά μας σημεία, να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά μας», πρόσθεσε. «Αλλά αυτή τη στιγμή, πολλά κράτη μέλη έχουν ισχυρή οικονομική σχέση με την Κίνα και δεν νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε την Κίνα και τη Ρωσία στο ίδιο επίπεδο».

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube