Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 28 Νοεμβρίου 2022

Ανησυχία για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν! Ξεσηκώνει τους Ισλαμιστές προβάλλοντας παραμύθι περί διώξεων στην Ελλάδα

Ανησυχία για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν! Ξεσηκώνει τους Ισλαμιστές προβάλλοντας παραμύθι περί διώξεων στην Ελλάδα

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, σχετικά με την Ελλάδα, ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο καθώς κάλεσε σε ξεσηκωμό τον ισλαμικό κόσμο για… διώξεις που γίνονται στην Ελλάδα.

«Ο ισλαμικός κόσμος δεν θα πρέπει πλέον να είναι θεατής στη δυσχερή θέση των αδελφών μας, οι οποίοι διώκονται στην Ελλάδα» υποστήριξε ο Erdogan σε ομιλία του σε Συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Το νέο παραλήρημα του Erdogan, ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας από κομματική φιέστα που διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη. «Στη Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να εμπλέκεται και να εισχωρεί. Με την Αίγυπτο έχουμε άλλες σχέσεις», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του το βράδυ της Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος. «Και, φυσικά, η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Στρέφεται συνεχώς εναντίον μας, μιλάει εναντίον μας με πολλές κατηγορίες και διάφορα τέτοια. Επίσης, κάνουν πολλές και διαφορετικές εκστρατείες στην ΕΕ εναντίον της Τουρκίας. Θα ανοίξει μία νέα περίοδος μετά τις επερχόμενες εκλογές», σχολίασε.

Το νέο… παραλήρημα Erdogan

Προχωρώντας πολλά -πλέον- βήματα τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, ο Erdogan -από τις απειλές για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά και το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»- επέλεξε να… καλέσει σε ξεσηκωμό τους Ισλαμιστές, λόγω των… διώξεων (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) Τούρκων στην Ελλάδα.
«Η αναγνώριση της 15ης Μαρτίου ως Ημέρας Καταπολέμησης της Ισλαμοφοβίας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι ένα μήνυμα που δόθηκε στη διεθνή κοινότητα.
Οι άδικες και παράνομες πρακτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, τα δικαιώματά τους σφετερίζονται. Η ταυτότητά τους δεν γίνεται δεκτή. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής των δεινά των αδελφών μου που διώχθηκαν στην Ελλάδα. Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί και αδελφές μας» είπε χαρακτηριστικά.

Το προσφυγικό

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό και επεσήμανε «Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον ισλαμικό κόσμο για περισσότερα από 10 χρόνια είναι η σύγκρουση στη Συρία. Ως Τουρκία, εκπληρώνουμε δεόντως το καθήκον της αδελφοσύνης, φιλοξενώντας περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στα εδάφη μας και υποστηρίζοντας εκατομμύρια από αυτούς εντός των συνόρων της Συρίας. Οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να επιδείξουν ισχυρότερη βούληση και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube