Weather Icon

ΥΠΑΜ Ισραήλ Μπένι Γκαντζ από Άγκυρα: Τουρκία και Ελλάδα να βρουν λύσεις μέσω του διαλόγου

ΥΠΑΜ Ισραήλ Μπένι Γκαντζ από Άγκυρα: Τουρκία και Ελλάδα να βρουν λύσεις μέσω του διαλόγου

«Αναγκάστηκα να ακυρώσω την επίσκεψή μου στην Ελλάδα για καθαρά τεχνικούς λόγους και λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο Γκαντζ

Να βρουν λύσεις στα προβλήματα μέσω του διαλόγου «με στόχο την σταθερότητα», κάλεσε την Τουρκία και την Ελλάδα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Μπένι Γκαντζ, κατά την αναχώρησή του από την Άγκυρα, όπου χθες πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ερωτηθείς για την ακύρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, όπου επρόκειτο να παραστεί στα εγκαίνια τoυ Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, ο Γκαντς δήλωσε πως «αναγκάστηκα να ακυρώσω την επίσκεψή μου στην Ελλάδα για καθαρά τεχνικούς λόγους και λόγους ασφαλείας». Ενώ επισήμανε πως ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για το θέμα και ότι αντιμετωπίστηκε με κατανόηση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες για απόκτηση μιας παραλλαγής του συστήματος αεράμυνας «Ιron Dome» από την Κυπριακή Δημοκρατία ο Γκαντζ υπογράμμισε: «Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα το θέμα. Θα το δούμε στο μέλλον. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για έργα που πραγματοποιούμε αλλού».

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία θα ήθελε το Ισραήλ να ασκήσει πιέσεις για το ζήτημα της παράδοσης αεροπλάνων F35, λέγοντας: «Αυτό είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube