Weather Icon

Ξεχάστηκαν τα γερμανικά χρέη προς την Ελλάδα

Ξεχάστηκαν τα γερμανικά χρέη προς την Ελλάδα

Ερχεται ξανά ο Γερμανός Καγκελάριος

Ολα τα ΜΜΕ και κυβερνητικες πηγες ασχολουνται με την ημερησια διαταξη των διμερων συζητησεων που θα εχει ο Σολτς με τον Ελληνα Πρωθυπουργο.

Πουθενα, μα πουθενα δεν αναφερθηκε οτι οι συζητησεις θα περιλαβουν το θεμα των Γερμανικων χρεων προς την Ελλαδα απο τους Παγκοσμιους πολεμους.

  1. Σφαγιαστηκαν 171.000 χιλιαδες αμαχοι Ελληνες σε εκτελεσεις η εκκαθαριστικες επιχειρησεις, και 300.000 ανθρωποι πεθαναν απο την πεινα. 1170 πολεις και χωρια καταστραφηκαν. Η διακοινοβουλευτικη επιτροπη της Βουλης αποφανθηκε το 2016 οτι η Γερμανια χρωσταει στους συγγενεις των θυματων 107 δις ευρω συν τοκους.
  2. Για την καταστροφη των υποδομων της χωρας η Διασκεψη Ειρηνης των Παρισιων του 1946 υποχρεωσε την Γερμανια να καταβαλλει 7.1 δις δολλαρια ΗΠΑ σε τιμες 1938. Το ποσο αυτο αντιστοιχει σε 108 δις ευρω χωρις τοκους.
  3. Το 1946 η Ελλαδα παρεδωσε στην Γερμανια πινακα με 8500 αρχαιολογικους θησαυρους και 460 πινακες που ειχαν κλαπει απο τα Γερμανικα στρατευματα κατοχης. Ουδεποτε επεστραφησαν.
  4. Για το κατοχικο δανειο που επεβαλλε η Γερμανια στην Ελλαδα το 1941 και που αργοτερα μετετραπη σε κανονικο δανειο-μαλιστα η Χιτλερικη κυβερνηση πληρωσε δυο δοσεις-, το ποσο που οφειλει η Γερμανια στην Ελλαδα ανερχεται απο 100 μεχρι 500 δις ευρω αναλογα με τα επιτοκια που χρησιμοποιουνται.

Αυτα οφειλει η Γερμανια στην Ελλαδα.Και αντι να μας πληρωνει τα χρεη, πληρωνουμε εμεις την Γερμανια στα πλαισια των μνημονιακων μας υποχρεωσεων. Ποσο πιο ηλιθιοι μπορει να ειμαστε.

Ας απαιτησουμε,ολοι οι Ελληνες, να δεχθει η Γερμανια να ανοιξει συζητηση για τα χρεη αυτα, πραγμα που αρνειται, και να φθασουμε σε ενα διακανονισμο που να επιτρεψει τις ψυχες των σφαγιασθεντων να ησυχασουν.

Λεωνιδας Χρυσανθοπουλος
Πρεσβης επι τιμη
24.10.22

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube