Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 21 Οκτωβρίου 2022

Τούρκος υπουργός: Ο πύραυλος Tayfun ίσως τρόμαξε την Αθήνα

Τούρκος υπουργός: Ο πύραυλος Tayfun ίσως τρόμαξε την Αθήνα

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ έκανε αξιολογήσεις για την ατζέντα της ημέρας σε ζωντανή μετάδοση στο A Haber.

Ο Βαράνκ ανέφερε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία γνώρισε μια τρομερή επιτάχυνση: «Πρέπει να κατανοήσουμε πολύ καλά το όραμα πίσω από αυτή την επιτυχία. Καταφέραμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας (της εγχώριας αμυντικής παραγωγής), που ήταν περίπου 20%, σε πάνω από 80%».

Επεσήμανε ότι ο Tayfun είναι ένας πύραυλος με βεληνεκές άνω των 500 χλμ, και τόνισε: «Μιλάμε για έναν βαλλιστικό πύραυλο εδώ. Μιλάμε για έναν πύραυλο που η εταιρεία μας ROKETSAN ανέπτυξε με δική της έρευνα και ανάπτυξη και παρήγαγε με τη δική της τεχνολογία. Το βεληνεκές του μπορεί να τρόμαξε την Αθήνα: «Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Έχουμε ήδη παραγάγει πυραύλους κρουζ με βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων πριν από αυτό», είπε.

star.com.tr

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube