Weather Icon

Τί λένε στη Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας για την επικοινωνία Ερντογάν – Πασινιάν στην Πράγα: Πρώτη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών από το 2009

Τί λένε στη Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας για την επικοινωνία Ερντογάν – Πασινιάν στην Πράγα: Πρώτη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών από το 2009

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στην Πράγα.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης των Αρνενο-τουρκικών σχέσεων, δόθηκε έμφαση σε άμεσες επαφές και υψηλού επιπέδου ​​επαφές και από τις δύο πλευρές.

Ο Νικόλ Πασινιάν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τη διαδικασία εξομάλυνσης των Αρμενο-τουρκικών σχέσεων και τα πιθανά περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τονίστηκε η ανάγκη ταχείας υλοποίησης των συμφωνιών που επετεύχθηκαν ως αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ των ειδικών εκπροσώπων των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, ο λόγος είναι για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων για τους πολίτες τρίτων χωρών, την εφαρμογή της απευθείας αεροπορικής μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας.

Υπήρξε επίσης ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις περιφερειακές διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube