Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) , ΟΑΣΕ , Τουρκία 2 Οκτωβρίου 2022

Θέμα ”τουρκικής” μειονότητας τέθηκε σε συνέδριο του ΟΑΣΕ!

Θέμα ”τουρκικής” μειονότητας τέθηκε σε συνέδριο του ΟΑΣΕ!

Σχέδιο ”ακρωτηριασμού” της Θράκης από την Άγκυρα σε συνέδριο του ΟΑΣΕ, με την Ευρώπη να κάνει ”δωράκια” στον Ερντογάν!

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

”Η ABTTF ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα της ”τουρκικής κοινότητας” της Δυτικής Θράκης να εκλέγει τους δικούς της θρησκευτικούς ηγέτες, τους μουφτήδες, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Αθηνών του 1913 και τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Η ABTTF συμμετείχε στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ για την ανθρώπινη διάσταση. Στο συνέδριο, η ABTTF ανέδειξε τα τρέχοντα προβλήματα της ”τουρκικής κοινωνίας” της Δυτικής Θράκης και την αυξανόμενη στόχευση της στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης.

Η Ευρωπαϊκή ”Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης” (ABTTF), εκπροσωπώντας την ”τουρκική κοινότητα” της Δυτικής Θράκης, παρευρέθηκε στη Διάσκεψη Ανθρώπινης Διάστασης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας, στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2022.

Το δημοσίευμα:

Ο Deniz Servantie από την Αντιπροσωπεία του ABTTF στις Βρυξέλλες παρευρέθηκε στη δεκαήμερη διάσκεψη με θέμα την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών στην περιοχή του ΟΑΣΕ, που διοργάνωσε η πολωνική Προεδρία του ΟΑΣΕ με την υποστήριξη του Γραφείου του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR).

Το συνέδριο του ΟΑΣΕ

Μιλώντας στη συνεδρία με τίτλο «Ρατσισμός, ξενοφοβία, διακρίσεις και μισαλλοδοξία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις», της διάσκεψης στην οποία συμμετείχαν κράτη που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ, θεσμικά όργανα του ΟΑΣΕ, διεθνείς οργανισμοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, η ABTTF μίλησε για τη θρησκευτική αυτονομία.

Σημείωσε ότι συνεχίζονται οι συστηματικές παραβιάσεις. Δηλώνοντας ότι το κράτος δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες που εκλέγονται από την ”τουρκική κοινότητα” της Δυτικής Θράκης και ότι υπάρχει διπλή δομή στη Δυτική Θράκη.

Η ABTTF ανέφερε ότι μετά τον θάνατο του Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, κατά την εκλογή νέου μουφτή στην Ξάνθη, βουλευτές και εκπρόσωποι της ”τουρκικής κοινότητας” της Δυτικής Θράκης βρέθηκαν άμεσα στο στόχαστρο της πολιτικής και των ΜΜΕ.”

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube