Weather Icon

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ τα λεγόμενα του Έλληνα πρώην πρέσβη για “παρακάλια” Γ. Κατρούγκαλου στον Μ. Τσαβούσογλου

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ τα λεγόμενα του Έλληνα πρώην πρέσβη για “παρακάλια” Γ. Κατρούγκαλου στον Μ. Τσαβούσογλου

Θέμα στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης έγιναν οι δηλώσεις του Πρέσβης επί τιμή, Γεωργίου Αϋφαντή, ο οποίος  μίλησε στο Κρήτη TV σχετικά με το τι διαδραματίστηκε μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του τότε Έλληνα ομολόγου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στη Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Ελσίνκι, το 2019.

“Τον θυμάμαι τον κύριο Κατρούγκαλο όταν ήμουνα Πρέσβης το 2019 στην Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης -η Φινλανδία είχε την προεδρία- είχε έρθει και ο κύριος Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι, να τον ικετεύει για μία συνάντηση. Να τον ικετεύει και να του λέει ο άλλος: ‘Να καθίσουμε σε έναν καναπέ να τα πούμε βρε παιδί μου’. Όχι’. εισπράττοντας δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος, αρχικά αρνητική απάντηση από τον Τούρκο ΥΠΕΞ”.

Συνεχίζοντας ο πρέσβης τιμή αναφέρει ότι “και τελικά, για να τον ξεφορτωθεί ο κύριος  Τσαβούσογλου του είπε ‘άλλη ώρα δεν μπορώ, 10 η ώρα το βράδυ’. Δέκα η ώρα το βράδυ ήμαστε εκεί”, λέει και συμπληρώνει: “Μείνανε μισή ώρα μέσα και όταν βγήκε αναφώνησε ανακουφισμένος: ‘Εντάξει, δε θα γίνει τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο’.  Τότε πετάχτηκε ένας συνεργάτης του και του λέει: ‘Μούφα κύριε υπουργέ, μούφα’, το παιδί αυτό νέο, εκφράστηκε έτσι”.

Οι επίμαχες δηλώσεις μετά το 18:05

 

“Τον κοίταζα και εγώ και οι υπόλοιποι, πολύ λίγοι διπλωμάτες ήμαστε, ήταν και η ΕΡΤ έξω, περίμενε ο κύριος Μελέτης. Αυτός ο άνθρωπος είχε έρθει να ικετεύσει να μη γίνει στη βάρδια του η ζημιά, γιατί Σεπτέμβριο υπολόγιζε να κάνει εκλογές το ’19”, κατέληξε ο κ. Αϋφαντής, συμπεραίνοντας πως “γινόμαστε ικέτες” απέναντι στην Τουρκία, ενώ “εθνοφθόρα” χαρακτήρισε την πολιτική εξασφάλισης ενός “ήσυχου καλοκαιριού” κάθε φορά με την Τουρκία.

Η Hürriyet σε δημοσίευμά της αποκαλεί τη δήλωση του πρώην πρέσβη “ομολογία”, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι πράγμα ομολόγησε ο κ. Αϋφαντής, ενώ συνεχίζει προσπαθώντας να χτίσει ένα ιστορικό κατά το οποίο στο προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν τα κατά τα λεγομενα Αϋφαντή “παρακάλια” του κ Κατρούγκαλου υπήρχε ηρεμία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ μετά και τι δηλώσεις Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ οι σχέσεις έχουν πάρει άσχημη τροπή. 

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ τα λεγόμενα του Έλληνα πρώην πρέσβη για "παρακάλια" Γ. Κατρούγκαλου στον Μ. Τσαβούσογλου
Το δημοσίευμα της Hürriyet με τίτλο: “Λόγια σαν ομολογία από τον Έλληνα πρέσβη… Παρακαλούσαν επίσημα”

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube