Weather Icon

Tagesspiegel: Πάνω από 120 Γερμανοί υπό κράτηση στην Τουρκία – Πολλοί εξ αυτών κρατούνται λόγω δραστηριότητά τους σε κουρδικές ενώσεις

Tagesspiegel: Πάνω από 120 Γερμανοί υπό κράτηση στην Τουρκία – Πολλοί εξ αυτών κρατούνται λόγω δραστηριότητά τους σε κουρδικές ενώσεις

Πόσο επικίνδυνο για τους Γερμανούς είναι ένα ταξίδι στην Τουρκία; Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου επισημαίνει ότι “οι τουρκικές αρχές κρατούν περισσότερους από 120 Γερμανούς.

Περισσότεροι από τους μισούς είναι στη φυλακή, οι άλλοι δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν σπίτι τους, λόγω απαγόρευσης εξόδου. Αυτό σημαίνει ότι πολύ περισσότεροι Γερμανοί κρατούνται στην Τουρκία από ό,τι τον περασμένο Ιούνιο”. Ο αριθμός δεν είναι τυχαίος.

Πρόκειται για απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε ερώτηση της βουλευτού από το κόμμα “Η Αριστερά”, Γκεκάι Ακμπουλούτ.

“Πολλοί εξ αυτών κρατούνται λόγω της δραστηριότητά τους σε κουρδικές ενώσεις ή κριτικής κατά της τουρκικής κυβέρνησης. Ο κίνδυνος φυλάκισης για τους Γερμανούς στην Τουρκία σύντομα θα αυξηθεί” εκτιμά ο αρθρογράφος.

“Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση εξετάζει νόμο, ο οποίος προβλέπει φυλάκιση τριών χρόνων για όποιον ´προετοιμάζει´ ψευδείς ειδήσεις. Οι επικριτές του Ερντογάν του καταλογίζουν ότι ο νόμος είναι τόσο αόριστα διατυπωμένος, που σχεδόν κάθε επικριτική έκφραση γνώμης μπορεί να τιμωρηθεί”, σημειώνεται στο άρθρο.

Για την Ακμπουλούτ ο αυξανόμενος αριθμός των φυλακισμένων Γερμανών στην Τουρκία είναι «το αποτέλεσμα της αδύναμης εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας» αναφέρει η εφημερίδα.

“Η τουρκική αντιπολίτευση ήλπιζε σε μεγαλύτερη υποστήριξη από την αλλαγή της κυβέρνησης στη Γερμανία και από την υπουργό Εξωτερικών των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ. Δυστυχώς, αυτή η προσδοκία δεν έγινε πραγματικότητα», διαπιστώνει η Ακμπουλούτ. «Στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα γεωπολιτικά συμφέροντα προηγούνται των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube