Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 6 Οκτωβρίου 2022

Πώς βλέπει το Κρεμλίνο την αμερικανική ετυμηγορία για τον θάνατο της Ντούγκινα

Πώς βλέπει το Κρεμλίνο την αμερικανική ετυμηγορία για τον θάνατο της Ντούγκινα

Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ουκρανία πίσω από την δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα των New York Times. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύουν πως τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης ενέκριναν την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο τον Αύγουστο κοντά στη Μόσχα, από την οποία σκοτώθηκε η Ντάρια Ντούγκινα.

Ενώ η Ρωσία δεν έχει αντεπιτεθεί με συγκεκριμένο τρόπο για τη δολοφονία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι επιθέσεις τέτοιου είδους- ενώ έχουν υψηλή συμβολική αξία – έχουν μικρό άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ρωσικά πλήγματα εναντίον ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων.

Πώς σχολιάζει όμως την αποκάλυψη η Μόσχα;

Κληθείς να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πάντα υποστήριζαν ότι η Ουκρανία βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα τον Αύγουστο, επομένως ήταν «θετικό» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να συμμερίζονται αυτήν την εκτίμηση.

Το Κίεβο απέρριψε, ωστόσο, την Πέμπτη τους ισχυρισμούς ότι συμμετείχε στην επίθεση.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube