Weather Icon

Παράνομη μετανάστευση: Ο τρίτος Αττίλας της Κύπρου

Παράνομη μετανάστευση: Ο τρίτος Αττίλας της Κύπρου

Τον τρίτο Αττίλα επιχειρεί το βαθύ κράτος της Τουρκίας και το εγκάθετο τουρκοκυπριακό καθεστώς

Ανδρέας Μορφίτης   

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, σε πρόσφατη συνέντευξή του χαρακτήρισε πολύ εύστοχα τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο ως τον τρίτο Αττίλα. 

Την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο που είχε ως σκοπό να αλώσει την Κυπριακή Δημοκρατία, να την εποικίσει και να την πλήξει κοινωνικά, οικονομικά και δημογραφικά την αντιμετωπίσαμε, λίγο ως πολύ, ως εχθρική ενέργεια. 

Επιστρατεύσαμε όσες δυνάμεις είχαμε στη διάθεσή μας και αγωνιζόμαστε εδώ και μισό σχεδόν αιώνα να ανατρέψουμε τις συνέπειές της. 

Τον τρίτο Αττίλα που επιχειρεί με επιτυχία το βαθύ κράτος της Τουρκίας και το εγκάθετο τουρκοκυπριακό καθεστώς το αντιμετωπίζουμε σε επίπεδο ηγεσίας και λαού περιστασιακά, επιδερμικά και με απάθεια, αγνοώντας ή και υποτιμώντας τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που οδηγούν σε κατάρρευση το ίδιο το κράτος μας και την κοινωνία μας. 

Είμαστε όλοι μάρτυρες των συνεχών και άοκνων προσπαθειών τις οποίες καταβάλλει τα τελευταία χρόνια ο υπουργός Εσωτερικών και οι συνεργάτες του. 

Μέχρι των ημερών μας τα αποτελέσματα είναι σχετικά μηδαμινά αφού δεν κατορθώσαμε να σταματήσουμε ή να περιορίσουμε τις ροές παράνομων μεταναστών και δεν έχουμε επιτύχει σημαντικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών των οποίων η αίτηση για παροχή ασύλου απορρίφθηκε ως προδήλως αβάσιμη και σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και οδηγίες. 

Σε επίπεδο ηγεσίας η ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν πέτυχε στον επιβαλλόμενο βαθμό τη συνεργασία και τη συστράτευση όλων των συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών για να καταστούν συνεπίκουροι των προσπαθειών του υπουργού Εσωτερικών. 

Σε επίπεδο λαού κινηθήκαμε μεταξύ αδιαφορίας και συνενοχής: Αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τις παρενέργειες και τις προεκτάσεις των παράνομων μεταναστευτικών ρευμάτων κάτω από το πρίσμα των προσωπικών οικονομικών συμφερόντων μας: Άλλοι για να χρησιμοποιούν φτηνό εργατικό δυναμικό, άλλοι για να ενοικιάζουν είτε κατάλληλα είτε ακατάλληλα υποστατικά μέσα στα οποία τσουβαλιάζουν κυριολεκτικά τους δύστυχους συνανθρώπους τους. 

 

Σε ομαδικό επίπεδο εξακολουθούν να δρουν τα παράνομα κυκλώματα των διακινητών της ανθρώπινης δυστυχίας με συνεργάτες από το εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας μας. 

Πλείστα των κολλεγίων εξακολουθούν να βαφτίζουν ως φοιτητές παράτυπους μετανάστες που ουδέποτε φοιτούν στα ονομαζόμενα «κολλέγια» και ούτε λέξη στα Αγγλικά δεν μπορούν να προφέρουν. 

Είναι επίσης και οι επιτήδειοι ψευδοκουλτουριάρηδες που κτίζουν καριέρες και θησαυρίζουν στο όνομα της δήθεν προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των δυστυχούντων συνανθρώπων μας και πουλούν φτηνές ιδεολογίες και ψευδεπίγραφα συνθήματα κάποτε και ενδεδυμένοι τον μανδύα του ακαδημαϊκού ή του τεχνοκράτη. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών των παρενεργειών είναι η νομιμοποίηση της παρανομίας και η μονιμοποίηση της προσωρινότητας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αλλοίωση της δημογραφικής φυσιογνωμίας της χώρας μας, με ορατό τον κίνδυνο πολύ σύντομα –συντομότερα από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε– να καταστούμε μειοψηφία στην ίδια την πατρίδα μας. 

Όσοι λοιπόν ονειρεύτηκαν και επεδίωξαν την πολυπολιτισμική κοινωνία στην Κύπρο ας επιχαίρουν για το κατόρθωμά τους. Οι υπόλοιποι ας αναλογιστούμε πως ο Ελληνισμός της Κύπρου, που διατηρήθηκε πέραν των τριών χιλιάδων χρόνων, θα συρρικνωθεί και θα αφανιστεί μέσα σε λίγες δεκαετίες.

Υ.Γ. Τη στιγμή που τελείωνα το παρόν σημείωμα, τα δελτία ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών καναλιών μετέδιδαν απόσπασμα από τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής στην οποία κατετέθησαν από τον Γ.Δ. του ΥΠΕΣ στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αφίξεις παράτυπων/παράνομων μεταναστών διπλασιάστηκαν σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Και ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε για το… συρματόπλεγμα της Περιστερώνας.

Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

*Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube