Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 15 Οκτωβρίου 2022

Ο όμιλος Karanfil προτρέπει τους Τούρκους επιχειρηματίες να κάνουν περισσότερες επενδύσεις στην Λιβύη

Ο όμιλος Karanfil προτρέπει τους Τούρκους επιχειρηματίες να κάνουν περισσότερες επενδύσεις στην Λιβύη

Ο πρόεδρος του ομίλου Karanfil, ονόματι Morteza Karanfil, προτρέπει τους Τούρκους επενδυτές να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη.

Σε δήλωση που εξέδωσε ο όμιλος την Παρασκευή, ο Καρανφίλ είπε ότι είναι σίγουρος για τις δυνατότητες της Λιβύης.

«Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας έτυχαν ευρείας αποδοχής από το κοινό και είχαν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία»: δήλωσε ο Karanfil.

Επίσης, κάλεσε τους επιχειρηματίες της Τουρκίας και των γειτονικών χωρών να κάνουν περισσότερες επενδύσεις στη Λιβύη, τονίζοντας την ανάγκη να βελτιωθεί η εντύπωση που έχει διαμορφωθεί για τη βορειοαφρικανική χώρα, η οποία είπε ότι είναι ανοιχτή σε εμπορικές συνεργασίες σε κάθε τομέα.

«Το μόνο εισόδημα που έχει αυτή τη στιγμή η Λιβύη είναι το πετρέλαιο, και ως εκ τούτου οι πηγές εσόδων της πρέπει να επεκταθούν»: προσέθεσε ο Karanfil, ο οποίος ανέμενε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για τη Λιβύη, η οποία θεωρείται ως πύλη της Αφρικής στον κόσμο, όπως το έθεσε.

Επίσης, τόνισε τη σχέση της Τουρκίας με την Λιβύη, λέγοντας ότι εισέρχεται σε μια πολύ ενεργή φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Karanfil υλοποιεί επί του παρόντος πολλά έργα μέσω των θυγατρικών του εταιρειών στην Τρίπολη, τη Βεγγάζη, τη Μισράτα, την Αλ Μπέιντα, τη Ζλίτεν, το Τομπρούκ και τη Ζαουίγια.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.libyaobserver.ly/economy/karanfil-group-urges-turkish-entrepreneurs-invest-more-libya

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube