Weather Icon

Ο ΟΑΣΕ στέλνει ομάδα αξιολόγησης αναγκών στην Αρμενία

Ο ΟΑΣΕ στέλνει ομάδα αξιολόγησης αναγκών στην Αρμενία

Ο ΟΑΣΕ θα στείλει ομάδα αξιολόγησης αναγκών στην Αρμενία, η οποία θα παραμείνει στη χώρα από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου. Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία τύπου του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η ομάδα θα αφιχθεί στη χώρα μετά από πρόσκληση της αρμενικής κυβέρνησης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η αξιολόγηση της κατάστασης σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές σύμφωνα με την εντολή και την πείρα του ΟΑΣΕ και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης έννοιας της ασφάλειας. Η τεχνική ομάδα, αποτελούμενη από διεθνείς ειδικούς και εκπροσώπους της γραμματείας του ΟΑΣΕ, θα επισκεφθεί περιοχές κατά μήκος των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και θα πραγματοποιήσει επί τόπου διαβουλεύσεις με σχετικούς εθνικούς και τοπικούς ενδιαφερομένους φορείς, καθώς και με διεθνείς εταίρους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν δήλωσε ότι το Ερεβάν υπέβαλε αίτηση στην οργάνωση για να στείλει παρατηρητές στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

 

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube