Weather Icon

Ο ηγέτης του PKK αντιμετωπίζει άλλη μια εξάμηνη απαγόρευση επαφών με τους δικηγόρους του

Ο ηγέτης του PKK αντιμετωπίζει άλλη μια εξάμηνη απαγόρευση επαφών με τους δικηγόρους του

Η διοίκηση της φυλακής του Ιμραλί εξέδωσε μία ακόμα εξάμηνη απαγόρευση επισκέψεων στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον φυλακισμένο ιδρυτή και ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση συναντήσεων με την οικογένεια και τους δικηγόρους του εδώ και 19 μήνες.

Η διοίκηση της φυλακής Ιμράλι στο ομώνυμο τουρκικό νησί, εξέδωσε άλλη μια εξάμηνη απαγόρευση επίσκεψης στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον φυλακισμένο ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), την οποία ανακάλυψαν οι δικηγόροι του Οτσαλάν όταν υπέβαλαν αίτηση να συναντηθούν με τον πελάτη τους, μετά τη λήξη της προηγούμενης απαγόρευσης.

Η προηγούμενη ποινή θα έπρεπε να είχε λήξει στα μέσα Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας μια περίοδο 19 μηνών κατά την οποία ο Οτσαλάν κρατούνταν σε κατάσταση απόλυτης απαγόρευσης επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Ο δικαστής που επιβλέπει την εκτέλεση των ποινών στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, όπου βρίσκεται το νησί, ενημέρωσε τους δικηγόρους του Οτσαλάν στις 18 Οκτωβρίου ότι η απαγόρευση είχε λήξει. Η νέα απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ τρεις ημέρες αργότερα, στις 21 Οκτωβρίου, κάτι που διαπίστωσαν οι δικηγόροι όταν υπέβαλαν την τελευταία τους έφεση στις 26 Οκτωβρίου.

Το περιεχόμενο και ο λόγος αυτής της πιο πρόσφατης ποινής δεν έχει κοινοποιηθεί στους δικηγόρους, οι οποίοι ετοιμάζουν ένσταση.

Η τελευταία επαφή του ηγέτη του PKK με τους δικηγόρους του ήταν στις 7 Αυγούστου 2019, ενώ μπόρεσε να συνομιλήσει για λίγα λεπτά με τον αδελφό του, Μεχμέτ Οτσαλάν, στο τηλέφωνο περίπου 19 μήνες αργότερα, στις 25 Μαρτίου 2021. Από την τελευταία αυτή επαφή του με τον έξω κόσμο, ο Οτσαλάν έχει παραμείνει σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης εντός της φυλακής για 19 συνεχόμενους μήνες.

Παράλληλα, υπάρχει και άλλη μια τρίμηνη απαγόρευση των οικογενειακών επισκέψεων στον Οτσαλάν, με ημερομηνία τις 9 Σεπτεμβρίου. Η εν λόγω ποινή οριστικοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, αλλά οι δικηγόροι του Οτσαλάν ενημερώθηκαν σχετικά στις 5 Οκτωβρίου.

Η πειθαρχική ποινή κατά των οικογενειακών επισκέψεων επιβλήθηκε στον Οτσαλάν πριν από μια επίσκεψη στο νησί – φυλακή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), μεταξύ τις 20 και 29 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube