Weather Icon

Νέες απειλές από το iç çoğlan του Ερντογάν! Μιλά ξανά για αποστρατιωτικοποίηση – Επικοινωνία με Σάλιβαν

Νέες απειλές από το iç çoğlan του Ερντογάν! Μιλά ξανά για αποστρατιωτικοποίηση – Επικοινωνία με Σάλιβαν

Ο Καλίν σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά σταμάτησε τις διερευνητικές συνομιλίες.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Τουρκία για βραχυπρόθεσμα οφέλη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της τουρκική προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Η ελληνική πλευρά είναι αυτή που αυξάνει τις εντάσεις. Είναι η Ελλάδα που πρέπει να λάβει μέτρα για να μειώσει αυτή την ένταση», είπε ο Καλίν, μιλώντας στην τηλεόραση A Haber.

«Η Ελλάδα παλεύει με τη δύναμη που παίρνει από άλλες χώρες. Αυτό είναι στρατηγικό λάθος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει δύναμη από μόνη της. Το κάνει στηριζόμενη στις ΗΠΑ ή την ΕΕ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης είναι αντίθετη με τις διεθνείς συμφωνίες και θα έχει «συνέπειες».

Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία στοχεύει σε καλές σχέσεις και διάλογο, ο Καλίν σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά σταμάτησε τις διερευνητικές συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησαν τηλεφωνικά, δέκα ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, για τα αμερικανικά F-16 και τα ζητήματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Χυδαία επίθεση Τσελίκ

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας που επιμένει στο δρόμο της επιθετικότητας, με εχθρικές δηλώσεις που ξεπερνούν κάθε όριο. Χυδαία επίθεση εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος απείλησε ευθέως με εισβολή στα νησιά. Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους συμμάχους και διεθνοποιεί όλες τις απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες, ενώ ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει από το πρωί τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube