Weather Icon
Πολιτισμός , Τουρκία 26 Οκτωβρίου 2022

Μετά την ελληνοτουρκική μάχη για το… κοκορέτσι η Τουρκία διεκδικεί και το κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μετά την ελληνοτουρκική μάχη για το… κοκορέτσι η Τουρκία διεκδικεί και το κουλούρι Θεσσαλονίκης

Το άρθρο μάλιστα συνεχίζει αναφέροντας πως η χώρα μας προσπαθεί επί χρόνια να κλέψει τουρκικά εδέσματα όπως ο μπακλαβάς, το κεμπάπ…

«Κουλούρι της έριδος» κυριολεκτικά και μεταφορικά το διάσημο θεσσαλονικιώτικο έδεσμα αφού οι γείτονες, μετά το κοκορέτσι, έχουν να λένε πως το εμβληματικό μας σνακ έλκει την καταγωγή του από την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το ekonomi.haber7.com,  χαρακτηριστικά, «Μετά τον μπακλαβά και το ντονέρ, το simit (κουλούρι) προστέθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αγκαλιάσει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας».

Το άρθρο μάλιστα συνεχίζει αναφέροντας πως η χώρα μας προσπαθεί επί χρόνια να κλέψει τουρκικά εδέσματα όπως ο μπακλαβάς, το κεμπάπ, το ντονέρ και το κοκορέτσι αλλά και το πιο διάσημο σνακ , το κουλούρι, το οποίο αναφέρει πως κρατά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Το σιμίτι (κουλούρι), που είναι υπέροχο στην απλότητά του, είναι μια από τις πιο ριζωμένες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψητού σουσαμιού είναι χαλαρωτική», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube